Albert Batlle diu al judici del procés que va dimitir per "incomoditat" amb la CUP
L'exdirector general dels Mossos Albert Batlle aquest dimecres al Tribunal Suprem
Madrid

Albert Batlle diu al judici del procés que va dimitir per "incomoditat" amb la CUP

L'exdirector general dels Mossos: "Trapero no hauria acceptat mai cap intromissió del poder polític"

Josep Maria CampsActualitzat

El que va ser director general dels Mossos d'Esquadra entre el juny del 2014 i el juliol del 2017, Albert Batlle, ha atribuït la seva dimissió a diversos factors, però n'ha destacat un: la "incomoditat" amb la CUP.

Batlle, que aquest dimecres ha declarat com a testimoni al judici del procés al Tribunal Suprem, ha dit que hi havia "un component d'incomoditat personal per l'evolució de les coses":

"Havia notat una certa incomoditat d'un cert sector dels partits que donaven suport parlamentari al govern de la Generalitat amb la meva persona."

"En aquells moments, saben que el govern de la Generalitat estava sustentat per la CUP, que havia demanat per activa i per passiva la meva dimissió en diverses ocasions i amb la qual havia tingut seriosos enfrontaments, fins i tot en seu parlamentària. Per això dic que hi havia una certa incomoditat."

 

Els advocats Xavier Melero i Andreu Van den Eynde, aquest dimecres al Tribunal Suprem durant la declaració d'Albert Batlle

 

"Trapero no hauria acceptat mai cap intromissió del poder polític"

Batlle ha recordat que va ser ell el que, el febrer del 2016, va proposar Josep Lluís Trapero al conseller d'Interior de llavors, Jordi Jané, per ocupar el càrrec de major dels Mossos, que havia quedat vacant.

A preguntes de Xavier Melero, advocat del substitut de Jané, Joaquim Forn, Batlle ha fet una defensa aferrissada de la professionalitat de Trapero:

Batlle: "El major Trapero era molt gelós de les competències que ell tenia quan actuava com a policia judicial. No hauria acceptat de cap de les maneres cap intromissió del poder polític."

Melero: "És el que li volia preguntar. En la definició ha dit que buscava un perfil singular per al càrrec de major: quina era la singularitat del senyor Trapero? La seva lleialtat política o era de naturalesa tècnica?"

Batlle: "Per descomptat, la valoració era purament tècnica. I no del senyor Trapero, sinó de qualsevol persona que hagués pogut ocupar aquest càrrec. No es crea un càrrec per al senyor Trapero, es va crear un càrrec perquè es considerava que una estructura d'una prefectura al comandament de 17.000 efectius havia de tenir una singularitat."

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut