Al-Assad creu que els Estats Units s'han convertit en "socis" dels terroristes (EFE)
Al-Assad creu que els Estats Units s'han convertit en "socis" dels terroristes (EFE)
Damasc

Al-Assad acusa Washington de convertir-se en "soci" dels terroristes

Damasc afirma que els Estats Units han destruït una base que operava contra Estat Islàmic i que l'atac ha causat baixes militars i civils

RedaccióActualitzat

El règim de Bashar al-Assad considera que els Estat Units fan costat als terroristes, mentre que a la regió també hi ha veus que aplaudeixen l'atac nord-americà a la base militar de Homs i ho veuen com un missatge clar cap al règim sirià.

El governador de la ciutat atacada parla de terrorisme internacional. Assegura que l'atac és "limitat i esperat", que la política d'Al-Assad no canviarà i que el que s'ha fet és destruir una base que operava contra Estat Islàmic, amb baixes militars i civils. Des de Damasc, la Comandància de l'Exèrcit de Síria ha dit que el bombardeig és una "agressió" i que Washington s'ha convertit en un "soci" dels terroristes.

Les autoritats sirianes admeten que van bombardejar dimarts la ciutat de Khan Shaykhun, on van morir prop de 90 persones, 30 d'ells nens, però neguen de manera categòrica l'ús d'armes químiques.

Entre les reaccions de condemna de l'atac hi ha l'Iran, que entén que reforça els terroristes i complica encara més la situació del conflicte. Entre els satisfets hi ha la Coalició Nacional Siriana, l'oposició, que espera que s'aturi l'ús d'armes prohibides. També els rebels, que reclamen atacar la resta de les bases del país. L'Aràbia Saudita també s'hi mostra a favor, destacant el "coratge" de Trump, com també Israel, que interpreta l'acció militar com un missatge fort en el sentit que no es poden tolerar les armes químiques. Turquia considera que el govern d'Al-Assad ha de ser castigat i espera que això condueixi cap a la pau.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut