Un dels treballadors atrapats rescatat d'un túnel ensorrat a l'Índia (Reuters)

Així han aconseguit rescatar els 41 treballadors atrapats 17 dies en un túnel de l'Índia

Després de moltes jornades de feina, d'intents fallits i de provar-ho per diverses vies, els serveis d'emergència han aconseguit rescatar-los a través d'una canonada

RedaccióActualitzat

Els equips de rescat a l'Índia han aconseguit finalment treure els 41 treballadors atrapats durant disset dies en un túnel en construcció al nord del país.

Després de moltes jornades de feina, d'intents fallits i de provar-ho per diverses vies, aquest dimarts els han pogut evacuar d'aquesta construcció ensorrada sota de l'Himàlaia.


Això, gràcies a una canonada d'un metre de diàmetre i 70 de llargada que han col·locat fins a arribar a l'espai i han excavat els últims metres manualment.

Una quarantena d'ambulàncies s'han aglomerat a l'exterior per traslladar els operaris a un hospital de campanya.

Malgrat que han pogut rebre aigua i aliments per una petita canonada des dels primers dies que van quedar incomunicats, els obrers es troben debilitats.

Segons els metges necessitaran diversos dies per recuperar-se físicament.

Els serveis d'emergència treballen per evacuar els rescatats (Reuters/Francis Mascarenhas)

Disset dies atrapats

Els obrers van quedar atrapats el 12 de novembre a la matinada, quan es va enfonsar un tram d'un túnel en construcció a la localitat de Silkyara, a l'estat d'Uttarakhand, i van caure 60 metres de runa espessa.

La primera prova que assegurava que estaven bé es va obtenir quan l'equip de rescat va enviar una càmera endoscòpica per una canonada construïda abans de l'accident. Aleshores, van poder constatar que tots els atrapats estaven en bones condicions.


Un rescat amb nombrosos contratemps

Durant els últims dies s'han intentat trobar vies per rescatar-los, però han sorgit nombrosos contratemps en les operacions.

Divendres passat, les pales de la màquina perforadora que intentava obrir un túnel per permetre inserir-hi una canonada prou ampla per evacuar-los amb lliteres amb rodes es van fer malbé. Era la quarta vegada que els equips de perforació es trencaven.

A més, també es va fer malbé la plataforma sobre la qual estava instal·lada la perforadora i van trobar una canonada metàl·lica enganxada a la màquina que va obligar a desmuntar-la i tornar-la a muntar.

A partir d'aquí, es va haver d'idear un nou pla de rescat: una nova perforació, aquesta vegada vertical, d'uns 86 metres.

Finalment, els últims 10 o 15 metres s'han hagut d'obrir amb eines elèctriques de mà.

 

ARXIVAT A:
SeguretatL'Índia
Anar al contingut