Nou pla per rescatar els 41 obrers atrapats des de fa 15 dies en un túnel sota l'Himàlaia

Els equips de rescat treballen en una nova perforació, aquesta vegada vertical, que hauria de servir per arribar fins als treballadors atrapats des del 12 de novembre

RedaccióActualitzat

Nou pla de rescat per aconseguir salvar la vida dels 41 treballadors atrapats en un túnel en construcció sota la part índia de la serralada de l'Himàlaia.

Les forces que treballen en l'operació han començat una nova perforació, aquesta vegada vertical, tres dies després que el pla per obrir una cavitat horitzontal cap als obrers s'aturessin per les avaries dels equips.

Un dels membres de l'Autoritat Nacional de Gestió del Desastre, Syed Ata Hasnain, ha explicat que "s'haurà de fer una excavació d'uns 86 metres" per arribar als treballadors atrapats.

Els experts que formen l'equip de rescat apunten que "ja no és possible continuar una perforació horitzontal de manera mecànica" i per això s'ha optat per aquest pla alternatiu.

"El millor pla fins ara plantejat era el primer que vam intentar dur a terme, la perforació horitzontal, però hem hagut de buscar alternatives."

L'equip ha explicat que els últims 10 o 15 metres s'hauran d'obrir amb eines elèctriques de mà, en un rescat que preveuen que serà lent i en què es podrien necessitar dies o fins i tot setmanes. Ara per ara, encara no hi ha cap explicació oficial sobre les causes de l'enfonsament.


Un rescat amb nombrosos contratemps

Durant els últims dies s'han intentat trobar vies per a rescatar-los, però han sorgit nombrosos contratemps en les operacions.

El passat divendres, les pales de la màquina perforadora que intentava obrir un túnel per permetre inserir-hi una canonada prou ampla per a evacuar-los amb lliteres amb rodes es va fer malbé. Era la quarta vegada que els equips de perforació es trencaven.

A més, també es va fer malbé la plataforma sobre la qual estava instal·lada la perforadora, i van trobar una canonada metàl·lica enganxada a la màquina que va obligar a desmuntar-la i tornar-la a muntar.

 

Aliments i aigua a través d'una canonada

Els obrers van quedar atrapats la matinada del 12 de novembre, quan es va enfonsar un tram d'un túnel en construcció a la localitat de Silkyara, a l'estat d'Uttarakhand, i van caure 60 metres de runa espessa.

La primera prova que assegurava que estaven bé va obtenir-se fa sis dies. L'equip de rescat va enviar una càmera endoscòpica per una canonada que ja estava construïda abans de l'accident i van poder constatar que tots els atrapats es trobaven en bones condicions.

Des de llavors, han rebut aliments, aigua i medicaments, a més d'oxigen, a través d'aquesta estreta canonada.

 

ARXIVAT A:
InfraestructuresL'Índia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut