Uns treballadors aixequen un mur de dos metres per la visita de Trump (Reuters/Amit Dave)
Uns treballadors aixequen un mur de dos metres per la visita de Trump (Reuters/Amit Dave)

Aixequen un mur per amagar un barri de barraques per la visita de Trump a l'Índia

Un mur de dos mestres d'alt i 400 de llarg amagarà un barri pobre amb 800 famílies per la visita del president dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Aquest febrer, el president dels Estats Units, Donald Trump, visita per primer cop l'Índia. Aterrarà a Ahmadabad, la ciutat més gran de l'estat de Gujarat, amb més de 5,5 milions de persones. Com en altres ciutats índies molt poblades, hi ha barris sencers de barraques, coneguts com a "slum". Una imatge de pobresa que es vol amagar amb un mur de maons durant la visita de Trump.

El 15 de febrer va començar la construcció d'aquest mur. Són 400 metres en el trajecte que va des de l'aeroport de la ciutat fins a l'estadi de criquet de Motera, on Trump ha de fer un acte. El mur fa dos metres d'alt i està pensat per bloquejar la visió des del vehicle oficial del president.

El mur amagarà un barri pobre amb 800 famílies per la visita del president dels Estats Units
 

Alguns veïns del barri fins i tot denuncien que han rebut avisos de desnonament. Al suburbi hi viuen unes 800 famílies, que retreuen que els diners que s'han fet servir per construir el mur es podrien destinar a millorar els serveis.

Les autoritats de la regió asseguren que el mur no té res a veure amb la visita de Trump. Al·leguen motius de seguretat al voltant de la carretera i afirmen que fa dos mesos que es va planificar la construcció.

Maquillatge a Ahmadabad i un nou estadi

El mur no és l'única acció a la ciutat per la visita de Trump. Ahmadabad prepara el seu nou estadi de criquet, amb capacitat per a 110.000 persones. L'estadi de Motera és el més gran del món i s'inaugurarà precisament amb la visita del president dels Estats Units.

L'activitat frenètica per tenir l'estadi a punt s'ha traslladat també a altres punts de la ciutat, on s'han pintat carrers i s'han fet reparacions per deixar Ahmadabad a punt per a la visita del president dels EUA.

Treballadors pinten els carrers de la ciutat més gren de Gujarart per la visita de Trump
Un treballador pinta un carrer de la ciutat més gran de Gujarat per la visita de Trump (Reuters/Amit Dave)

La relació amb Modi

Trump visitarà l'Índia entre el 24 i el 25 de febrer. La primera cita és a la ciutat més gran de Gujarat, l'estat natal de Narendra Modi, el primer ministre indi.

La relació entre els dos líders mundials és peculiar. Modi va visitar Houston el setembre del 2019 i Trump el va rebre en un xou titulat "Howdy Modi" (Com va, Modi?) davant de 50.000 persones.

 

Ara, el primer ministre indi torna l'homenatge a Trump amb "Kem Chho Trump" (Com va, Trump?), amb més de 100.000 espectadors confirmats al flamant estadi de Motera.

 

Murals a Ahmedabad per donar la benvinguda a Trump
Murals a Ahmadabad per donar la benvinguda a Trump (Reuters/Amit Dave)

Trump fins i tot ha fet broma amb la seva visita assegurant que Modi li ha promès que milions d'indis el rebran amb els braços oberts. A la xarxa ja corre l'etiqueta #NamasteTrump.

Darrere d'aquestes visites i del xou hi ha la negociació per a un acord de comerç entre els dos països.

ARXIVAT A:
Trump Pobresa
Anar al contingut