El noi que ha denunciat una agressió homòfoba a Calafell, amb el nas ensangonat
El noi ha explicat que li van clavar un cop de puny a la cara la matinada de dijous
Calafell

Agressió homòfoba a Calafell, on un jove ha rebut un cop de puny a la cara

La víctima ha explicat que els agressors li deien "bujarra de merda"

Un jove homosexual ha denunciat una agressió homòfoba a Calafell. L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) s'ha fet ressò dels fets, la matinada d'aquest dijous.

Segons ha explicat a l'ACN el president de l'entitat, Eugeni Rodríguez, la víctima ha rebut un cop de puny a la cara mentre els agressors li cridaven "bujarra de merda". El jove ha hagut de ser atès a urgències.

L'OCH ha explicat que, en un primer moment, la víctima no ha pogut presentar la denúncia als Mossos d'Esquadra. Després, però, l'entitat ha activat el protocol de registre d'incidències i, segons Rodríguez, el cos policial es posarà en contacte amb el jove en les pròximes hores per recollir la denúncia.

Concentració aquest dijous al vespre a Calafell contra l'agressio homòfoba
Concentració aquest dijous al vespre a Calafell contra l'agressio homòfoba

Prèviament, la mateixa víctima havia fet pública l'agressió a través de les xarxes socials l'agressió. Ha explicat que caminava pel carrer quan un home que anava en grup se li ha acostat i li ha propinat el cop de puny a la cara.

Mentre li pegava, assegura que l'agressor l'ha insultat cridant-li "bujarra". La víctima demanava col·laboració ciutadana per poder identificar l'agressor.

280 denúncies d'homofòbia aquest any

L'OCH s'ha posat en contacte amb la víctima, a la qual ha donat l'oportunitat de rebre tots els serveis psicosocials i d'acompanyament jurídic.

Segons les xifres de l'observatori, aquest any, s'han registrat 280 incidències a Catalunya, 11 de les quals a la demarcació de Tarragona. És un 175% més que l'any passat. Rodríguez considera la situació "esgarrifosa".


El director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa, ha recordat que les víctimes poden contactar amb la Xarxa SAI d'atenció integral a través del correu electrònic arealgbti.igualtat@gencat.cat o bé per telèfon al 935517717.

 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Homofòbia
Anar al contingut