Xavi López Tallón
Xavi López Tallón
Barcelona

Agressió homòfoba a Barcelona, al districte de Sants-Montjuïc

Un noi gai denuncia el que li va passar a prop de la font de Montjuïc quan un home va irrompre cridant "maricons de merda" i li va clavar uns quants cops de puny

RedaccióActualitzat

Una ferida a la cella esquerra. Una altra al llavi inferior. I múltiples contusions al cap i a les cervicals. És el que es veu a la cara del Xavi López Tallón i també a l'informe mèdic que avui ha presentat a la comissaria, resultat del que ell té clar que va ser una agressió homòfoba.

"És una agressió homòfoba perquè va entrar al nostre espai criadant 'maricones de mierda' i mentre em pegava, cridava 'putos maricones' i 'maricones fuera'."

La denuncia registrada al Mossos d'Esquadra recull també els insults, fins i tot, de mort que el jove ha rebut suposadament a través de les xarxes socials des que va transcendir la presumpta agressió. Els fets van passar la matinada de dissabte molt a prop de plaça Espanya, a Barcelona.

"Jo estava allà passejant amb més gent que també és gai. Estaven fent-se petons i mostres de carinyo entre ells. Tothom va poder escapar. A mi em va arraconar, em va donar el primer cop de puny. Jo em vaig intentar apartar per poder escapar. Però no vaig poder i em va continuar donant cops a la cara."

 

 

Acaba de fer 25 anys i assegura que no és la primera vegada que es fiquen amb ell per ser gai, tot i que mai d'una manera tan brutal.

"Està en el dia a dia encara que la gent pensi que el col·lectiu ha avançat molt, estem totalment discriminats, tant en llocs de feina com a les nostres vides personals. "

 

♦ 14 equips de Primera i Segona es manifesten contra l'homofòbia en el futbol

 

Eugeni Rodríguez, de l'Observatori contra l'Homofòbia, afirma que moltes agressions homòfobes no es fan públiques.

"No sempre aquestes agressions tenen l'oportunitat de sortir a la llum pública."

I encara que al Xavi li ha costat denunciar-ho, perquè tenia por, està convençut que cal fer-ho. Diu, també, que no havia vist mai el seu agressor, però que tampoc no oblidarà mai la seva cara.

 

♦ El veí de Mataró acusat d'amenaçar el col·lectiu LGTBI hi torna després de ser posat en llibertat

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut