Pla mitjà del director d'Afrucat, Manel Simon, amb el secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, després de signar el conveni de…
Pla mitjà del director d'Afrucat, Manel Simon, amb el secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, després de signar el conveni de les centrals fruiteres de Lleida, el 30 de juliol del 2021. (Horitzontal)

Afrucat i la UGT signen un increment salarial de l'1,5%, i de l'1% per al 2022, a les centrals fruiteres de Lleida

Actualitzat

ACN Lleida.-L'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, Afrucat, i la UGT han signat aquest divendres un nou Conveni laboral de les centrals fruiteres de Lleida per als anys 2021 i 2022. Fins ara, s'aplicava el conveni del 2020 que s'havia prorrogat per la pandèmia de la covid-19. L'acord assolit preveu un increment salarial de l'1,5% per aquesta campanya, amb efecte a data de l'1 de juny, i un nou increment de l'1% a partir del gener del 2022. El preu mínim per hora durant el 2019 estipulat per als manipuladors de fruita era de 7,47 euros\/hora. Amb el nou conveni, passa a ser de 7,58 euros\/hora, mentre que el 2022 serà de 7,65 euros\/hora.

El director d'Afrucat, Manel Simon, ha destacat la importància d'haver tancat un acord "que deixes satisfetes a ambdues parts, garantint així una campanya estable des del punt de vista laboral". D'altra banda, les parts també s'han compromès a traslladar aquest conveni a tot l'àmbit català en futures negociacions, tenint en compte que les empreses referents catalanes són sòcies d'Afrucat.

Anar al contingut