L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
Barcelona

Ada Colau: "Avui és un dia fosc, la fiscalia sembla tancar totes les portes"

L'alcaldessa de Barcelona diu que les peticions de la fiscalia són "una desviació flagrant del dret penal davant uns fets que no són perseguibles en altres països europeus"

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el seu rebuig a les peticions de presó de la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat per als dirigents independentistes. Per a Colau, els escrits d'acusació de totes dues institucions es basen en acusacions "infundades i clarament desproporcionades":

"Mostrem el nostre rebuig davant unes acusacions que considerem infundades i clarament desproporcionades. Estem davant d'un retrocés en l'estat de dret que respon més a una voluntat de venjança que no pas a la voluntat de fer justícia".

Ada Colau ha dit que l'exigencia de responsabilitats penals ha de fer-se sempre "amb respecte estricte de les lleis penals i processals" i considera que les peticions de penes que avui s'han conegut constitueixen "una desviació flagrant del dret penal davant d'uns fets que no són perseguibles en altres països europeus".

Colau ha dit que avui "és un dia fosc" perquè "la fiscalia sembla tancar totes les portes" i ha insistit que "el conflicte que es viu a Catalunya és polític i que la seva solució ha de venir de la via política i democràtica i no per la via penal". 

"Avui és un dia fosc, la fiscalia sembla tancar totes les portes i la solució sembla més lluny que mai. Però és en moments com aquests quan els governs han de redoblar tots els esforços per mantenir el diàleg i els ponts oberts".

Colau ha dit que els escrits d'acusació de fiscalia i Administració de l'Estat suposen una criminalització dels adversaris polítics i una degradació democràtica i han instat els dos organismes que reconsiderin la seva acusació.

Ha demanat una resposta "pacífica i ferma" dels ciutadans de Barcelona i de tots els catalans en defensa dels valors democràtics "avui amenaçats":

"No és un tema d'independència, és una qüestió de democràcia i, com a tal, ens afecta a tots". 

 

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatJudici procésAda ColauReferèndum 1-OProcés català
Anar al contingut