La comissària Justine Gough, de la Policia Federal Australiana
Acusen un extreballador de llars d'infants australià de més de 1.600 delictes sexuals

Acusen d'abusos sexuals reiterats a 91 nenes un extreballador de llars d'infants d'Austràlia

L'home, acusat de més de 1.600 delictes sexuals, va ser detingut ara fa un any, però la policia ha continuat amb la investigació fins a trobar 4.000 imatges d'abús de menors

La policia australiana ho ha estat investigant durant un any sencer, i finalment aquest dimarts n'han publicat el resultat: acusen un extreballador de llars d'infants de 1.623 delictes d'abús sexual contra 91 nenes de menys de 10 anys, que haurien estat comesos al llarg de 15 anys.

Es tracta d'un home de 45 anys que va ser detingut l'agost de l'any passat acusat de delictes d'explotació infantil i de transport de material d'abús infantil. La policia el va vincular amb unes imatges d'abús infantil, però la investigació va continuar.

A partir de les primeres imatges, un equip de la Policia Federal Australiana format per 35 persones va començar a localitzar i identificar fins a 4.000 imatges d'abús infantil que haurien estat gravades pel mateix acusat.

L'home hauria gravat amb telèfons i càmeres les nenes mentre treballava en diverses llars d'infants entre els anys 2007 i 2022. Majoritàriament en centres de Brisbane, però també en un centre de Sydney i un centre a l'estranger, encara que no s'ha detallat on.

D'entre tots els delictes investigats, destaquen 136 càrrecs de violació i 110 càrrecs de relacions sexuals amb nenes de menys de 10 anys.

Les acusacions també inclouen 604 càrrecs de tracte indecent a menors de 16 anys, 613 càrrecs per fer material d'explotació infantil i 83 càrrecs de possessió, control, producció, distribució i obtenció de material d'abús infantil fora d'Austràlia, entre altres. 
 

Identificació de les víctimes

L'operació policial s'ha centrat, en part, a identificar les nenes que apareixen a les imatges gravades. Per ara ja s'han pogut identificar les 87 víctimes australianes, però queda pendent localitzar quatre víctimes estrangeres.

Els pares de les nenes estan al cas de la investigació i també s'ha informat les que ja són majors d'edat. 

La policia australiana ha presentat aquest dimarts el resultat de la investigació en una roda de premsa en la qual la comissària Justine Gough ha instat els afectats a buscar suport:

"Sabem que aquest tipus de notícies poden tornar a traumatizar els supervivents d'abús sexual. Si us plau, insto aquests supervivents a buscar suport o parlar amb una xarxa de confiança si les notícies d'avui han causat angoixa."

L'home havia treballat en altres centres no investigats, però la policia assegura que allà no hi hauria comès cap delicte i creuen que tots els delictes eren gravats i que, per tant, es podrien confirmar amb les imatges.

Les primeres imatges es van localitzar a la web fosca l'any 2014, però no va ser fins a l'agost del 2022 que van poder identificar objectes d'una escola de Brisbane. Aquesta va ser la primera pista per arribar a l'home que va ser detingut i ara està pendent de judici. La primera vista davant del jutge està prevista per a aquest agost.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAssetjament sexual MenorsAustràlia
Anar al contingut