Ankara

Acord entre Turquia i l'Iraq per neutralitzar els rebels kurds del PKK

Turquia i l'Iraq han arribat a un acord per intensificar la cooperació entre els dos països amb l'objectiu de neutralitzar les accions dels rebels kurds del PKK, el partit dels treballadors del Kurdistan. Queda complert així l'objectiu del primer ministre de l'Iraq, Nuri al-Maliki, que aquest dimarts ha visitat Ankara per intentar desactivar una eventual intervenció de Turquia al Kurdistan iraquià. L'exèrcit turc ha enviat en els últims mesos desenes de milers de soldats a la frontera amb el país veí per tractar de frenar infiltracions del PKK.

Actualitzat
El primer ministre de l'Iraq, Nuri al-Maliki, havia anat a Ankara amb la intenció d'intentar desactivar preventivament una eventual intervenció de Turquia al Kurdistan iraquià.

L'exèrcit turc està preparat des de fa dos mesos per creuar la frontera a la caça i captura de guerrillers independentistes del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). Bagdad vol evitar, com sigui, l'obertura d'un altre front de conflicte en l'única regió mínimament estable que li queda.

Per la seva banda, Al-Maliki ha dit que el seu govern està d'acord amb Turquia sobre la lluita contra el terrorisme i ha agregat que no permet al PKK estar present al seu territori i que no ho farà en un futur.

La visita del president iraquià ha estat marcada per les recents tensions entre ambdós països a causa de les activitats del PKK.

Les dues parts també han acordat una intensificació de la cooperació en els sectors energètic i comercial, a més de l'obertura de consulats turcs a les ciutats iraquianes de Mossul i Bàssora.

Mentre Al-Maliki intenta tapar aquesta via d'aigua, s'enfonsa el govern que dirigeix. I és que gairebé la meitat dels seus ministres, 17, han dimitit o han anunciat el boicot al gabinet.
Anar al contingut