Absolen els 4 creadors de SeriesYonkis, acusats de pirateria
El creador de la web, Alberto García Sola, durant el judici (EFE)

Absolen els quatre creadors de SeriesYonkis, acusats de pirateria

La sentència argumenta que "les webs no tenien cap contingut. Es limitaven a publicar enllaços"

RedaccióActualitzat

El jutjat penal número 4 de Múrcia ha absolt  els creadors de la pàgina web de descàrregues il·legals SeriesYonkis, acusats de pirateria.

La jutgessa Isabel María Carrillo Sáez ha absolt Alberto García Sola, Alexis Hoefner, David Martínez i Jordi Tamargo del delicte contra la propietat intel·lectual amb què suposadament incorrien a les pàgines web "películasyonkis.es", "seriesyonkis.es" i "videosyonkis.es entre el 2004 i el 2008.

La sentència assenyala que "aquestes webs no tenien cap tipus de contingut audiovisual, sinó que es limitaven a la publicació dels enllaços que conduïen a altres servidors on hi havia les obres".

La resolució afegeix que "no s'ha obtingut cap prova" que algun dels acusats "hagués accedit al megaservidor per pujar-hi el contingut d'alguna pel·lícula l'enllaç del qual aparegués després a la seva web".

Per a la magistrada no consta que els acusats aconseguissin ingressos econòmic directes derivats de les descàrregues del material audiovisual protegit, sinó que eren beneficis indirectes que provenien de la publicitat que apareixia a la web.

 

Reforma penal 2015

La reforma del Codi Penal de l'any 2015 va introduir un nou tipus penal que criminalitza la conducta d'enllaçar oferint llistats ordenats d'obres encara que hagin estat facilitats per altres.

La jutge recalca que "aquesta tipificació expressa evidencia que aquesta conducta no estava abans sancionada" i els acusats se'ls jutge per fets que van succeir abans de la reforma.

Segons la magistrada cal anar a la jurisprudència d'aquell moment en no poder jutjar-se "el passat amb els ulls del present"

La sentència no és ferma i es pot recórrer.

 

Primer judici a Espanya per facilitar enllaços de sèries i pel·lícules amb drets

El judici es va celebrar aquest mes d'abril i va ser el primer en què es va jutjar el fet de facilitar enllaços a internet des d'on poder accedir a obres protegides.

El judici contra els responsables de SeriesYonkis el passat mes d'abril (EFE)

 

El fiscal demanava per als quatre acusats dos anys de presó i 4.200 euros, i assenyala en les seves conclusions provisionals que un d'ells, "sabent que estava actuant il·lícitament", operava amb webs de les quals era l'administrador.

Mitjançant tres dominis allotjats en un servidor a Sevilla, SeriesYonkis posava a disposició dels seus usuaris enllaços per visualitzar en línia o descarregar material audiovisual amb propietat intel·lectual.

El principal acusat és Alberto García, que va declarar davant la jutge que ell només s'ocupava d'aspectes tècnics i que mai no va penjar cap enllaç per accedir a pel·lícules protegides. També va dir que, quan rebia algun comentari sobre l'existència d'algun enllaç, l'esborrava.

ARXIVAT A:
Pirateria
Anar al contingut