A presó un líder budista per donar "productes miraculosos" amb mercuri als fidels a Múrcia

Va crear una fundació de caràcter budista que oferia cursos de ioga i promovia la solidaritat amb exiliats tibetans

Actualitzat

Preparava "productes miraculosos" que contenien mercuri i els receptava als seus seguidors. La jutgessa del jutjat d'Instrucció número 3 de Cierza, a Múrcia, ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per al líder de la Fundació Mahasandhi, de caràcter budista i ubicada al municipi murcià de Favanella, per subministrar productes amb mercuri.

Es tracta de José Manuel Cánovas, fundador de l'associació, i se l'investiga per delictes de tràfic de drogues, contra la salut pública per la fabricació, subministrament i comercialització de productes i medicaments, per intrusisme professional, contra els recursos naturals i el medi ambient, i també per associació il·lícita.

Va ser detingut el divendres 17 de novembre en el mateix moment que es registrava la seu de la fundació i una nau del polígon industrial de Lorquí, també a Múrcia, on es preparaven els "productes miraculosos".

La detenció ha arribat després de dos anys d'investigació per part de la Policia Nacional arran de les denúncies d'antics membres de la Fundació Mahasandhi.

A la pàgina web de la fundació expliquen que el detingut va passar 12 anys a Dharamsala, a l'Índia, on hi ha molts tibetans a l'exili i també el dalai-lama. Segons expliquen, allà va rebre lliçons de diversos lames, mestres budistes, i en tornar va ser quan va crear la Fundació Mahasandhi.

A banda de diversos cursos de ioga, també promouen un projecte d'ajuda a refugiats tibetans a l'Índia i recullen donatius.

Un laboratori

L'any 2006 la fundació de Cánovas va posar en marxa un laboratori, a la nau que la policia va registrar, amb l'objectiu d'elaborar complements alimentaris que ajudessin les persones a trobar el seu equilibri vital.

Aquests productes, que ara investiga la policia, contenien mercuri. Un metall pesant i molt tòxic que, presumptament, utilitzaven en cerimònies religioses i que la fundació venia als seus fidels a través de la seva pàgina web.

ARXIVAT A:
Religió
Anar al contingut