Madrid

Torres-Dulce nega que a Catalunya hi hagi "fiscals rebels o amotinats" i assegura que la fiscalia "no actua a cop d'ordre"

El fiscal general de l'Estat afirma al Senat que és "una exageració i una falta absoluta de veracitat" dir que hi ha "fiscals rebels o amotinats" i assegura que la fiscalia "no actua a cop d'ordre", sinó a través d'un debat jurídic

RedaccióActualitzat

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha afirmat al Senat que és "una exageració i una falta absoluta de veracitat" dir que a Catalunya hi ha "fiscals rebels o amotinats" ja que, segons ha dit, la querella pel 9-N ha demostrat que la fiscalia "no actua a cop d'ordre", sinó a través d'un debat jurídic, i que al final les decisions es prenen ajustades a l'estat de dret.

Torres-Dulce ha admès les discrepàncies amb la Fiscalia Superior de Catalunya i ha recordat que la Junta de Fiscals de Sala "va decidir que era procedent l'ordre" que va donar al fiscal superior, José María Romero de Tejada. La querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau inclou els delictes de prevaricació, desobediència, malversació i usurpació de funcions, alguns castigats amb penes de presó.

En qualsevol cas, ha afirmat: "En tot aquest procés, l'únic que m'ha preocupat és que es compleixin els principis que ordenen l'activitat del Ministeri Fiscal escrupolosament, escoltar sempre primer els fiscals, sotmetre-ho a la legalitat, comportar-se amb imparcialitat i que funcionin els principis d'unitat d'actuació i dependència jeràrquica." Així doncs, creu que el Ministeri Públic ha funcionat amb "absoluta normalitat" d'acord amb "els seus estatuts de funcionament i la seva actuació".

Tanmateix, el fiscal general de l'Estat ha confessat que el preocupava també que hi hagués "decisions contradictòries" en el si de les fiscalies. Tot i això, considera que tot plegat s'ha solucionat amb l'informe de la Junta de Fiscals de Sala, que li ha acabat donant la raó per tirar endavant la querella.

Anar al contingut