Imatge d'arxiu de Bruce Sprinsgteen. (Foto: Reuters)
Bruce Springsteen actuarà de nou a Barcelona els dies 17 i 18 de maig.
Barcelona

Guia dels millors concerts previstos pel 2012 a Catalunya

L'any 2012 comença amb una atapeïda agenda de concerts i festivals musicals a tot Catalunya, que encara té temps d'anar-se ampliant els mesos vinents. De moment, per als amants de la música en directe, us avancem algunes de les actuacions més rellevants que es viuran a casa nostra aquest any que acaba de començar.

RedaccióActualitzat
Ja són moltes les dates reservades per als aficionats a la música en directe. El concert amb més expectació dels anunciats per a aquest any nou és sense dubte el de Bruce Springsteen i l' E Street Band.

El Boss arriba al maig a l'Estadi Olímpic de Lluís Companys. Hi actuarà el 17 i 18 de maig, però només queden entrades per al segon.



Ben a prop de Montjuïc, al Palau Sant Jordi hi actuaran els britànics Artic Monkeys el 28 de gener.



El concert dels britànics serà només un mes abans que toqui Estopa, el 25 de febrer.



I ja al març, dins el marc del Sant Jordi Club, el mateix recinte acollirà el concert d'un dels duets de moda a les pistes de ball, LMFAO. Serà el 17 març, mentre que abans, el 4 del mateix mes, un ex-Oasis, Noel Gallagher, actuarà a la sala Razzmatazz de Barcelona.

El 2012 també comptarà amb actuacions de grans artistes, més aviat delicats del hole-pop independent com Mark Lanegan, Tindersticks, The Magnetic Fields, Damien Jurado, Lambchop i Low.

D'altra banda, el duet format per Serrat i Sabina passarà per Barcelona el 13 de setembre.

De festivals

Catalunya també acollirà un bon nombre de festivals remarcables. És el cas del Festival del Mil·lenni, que en aquest 2012 comptarà amb noms Camille. En un principi, també es va incloure dins el programa un concert de Jane Birkin el 10 de gener, però finalment ho ha hagut de cancel·lar per una caiguda.

Pel que fa a noms de casa, el Festival de Guitarra, acollirà els Amics de les Arts el 26 i 27 d'abril a Barcelona. No obstant, el grup començarà la gira de presentació del seu nou disc el 8 de març a Manresa.



Agafaran d'alguna manera o altra el relleu de Manel que tancaran la gira del seu segon disc "10 milles per veure una bona armadura" el 16 de març a Figueres i el 17 a Palma.

Ja a les portes de l'estiu, el festival Primavera Sound, del 30 de maig al 3 de juny, rebrà noms de l'escena internacional com Björk o Franz Ferdinand.

Després el seguirà el Sónar, que després de Porto se celebrarà a Barcelona del 14 al 16 juny.

Però el cap de setmana més complicat a l'hora de mirar d'escollir concert serà el del 29 i 30 de juny. Els festivals PopArb d'Arbúcies i el Faraday de Vilanova i la Geltrú coincidiran en aquestes dates.

El darrer festival previst ja per aquest any és el Cruïlla Barcelona, que es farà el 6 i 7 de juliol. Serà al Parc del Fòrum però encara no se'n coneixen els caps de cartell.
Anar al contingut