Rajoy a La Moncloa en una imatge d'arxiu.
Rajoy a La Moncloa en una imatge d'arxiu.
Madrid

El govern espanyol no dóna "cap validesa" a les xifres de la Generalitat de participació en el 9-N

Rajoy segueix el 9-N des del seu despatx a la Moncloa i n'està permanentment informat

RedaccióActualitzat

Després que la Generalitat ha informat que fins a la 1 del migdia han participat al 9-N més d'1,1 milions de persones, fonts de La Moncloa han assegurat que el govern espanyol no dóna "cap validesa" a aquesta xifra. 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, segueix la jornada del 9-N al seu despatx al palau de La Moncloa i, segons fonts de l'executiu, està permanentment informat de tot allò que passa en el procés de participació ciutadana. En un acte a Càceres, Rajoy va assegurar aquest dissabte que la consulta no produirà cap efecte i recomanava al president de la Generalitat que "recuperi el seny" i dialogui dins la llei.

Rajoy destacava que "se li podrà dir com es vulgui, però ni és referèndum, ni és consulta ni és res que se li assembli". I afirmava, contundent, que "no produeix cap efecte". "Mentre jo sigui president, la Constitució espanyola es complirà, la sobirania nacional estarà fora de perill i ningú trencarà la unitat d'Espanya", afegia.

Fonts de l'executiu han definit el procés com un "exercici antidemocràtic i inútil" sense cap efecte jurídic, i han afegit que l'actitud d'Artur Mas "dificulta molt el futur". 

 

Anar al contingut