53 morts i un únic supervivient en el naufragi d'una patera al mar d'Alborán
L'embarcació va naufragar poques hores després de sortir del Marroc

53 morts i un únic supervivent en el naufragi d'una patera al mar d'Alborán

L'embarcació va naufragar poques hores després de sortir de la costa del Marroc

RedaccióActualitzat

53 morts i un únic supervivent en el naufragi d'una patera al mar d'Alborán, a Almeria, quan intentava arribar a les costes espanyoles. L'embarcació, amb 54 persones a bord, havia sortit el passat 12 de gener del Marroc.

Un únic supervivent va ser rescatat per uns pescadors després d'estar tot un dia flotant al mar. Segons va relatar, "vam ser arrossegats" a poques hores de sortir de la costa. La majoria de migrants eren homes de nacionalitat mauritana, a més de tres dones.

Helena Maleno Garzón, membre de l'ONG Caminando Fronteras, ha denunciat que feia dies que alertaven d'un possible naufragi:

 

 

 

Per la seva banda, l'organització ha emès un comunicat on explica que la patera va contactar amb l'organització:

"Les persones a bord es van posar en contacte amb nosaltres de matinada per avisar sobre la seva situació al mar. Vam traslladar l'alerta als serveis de rescat per protegir el dret a la vida de totes les persones que es trobaven en situació de risc."

 

Durant el sis dies posteriors, els serveis de rescat espanyols i marroquins van activar un dispositiu de recerca per localitzar l'embarcació, però no van aconseguir-ho.

Finalment, a través del relat de l'únic supervivent s'ha sabut que el naufragi va passar "a les 11 del matí, quan alguna cosa ens va arrossegar i va fer que tots ens ofeguéssim."

Des de començament d'any, uns 3.000 migrants han arribat a Espanya en patera a través del Mediterrani.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut