500 alcaldes catalans defensen el diàleg i demanen un judici "just i imparcial"
Uns 500 alcaldes han demanat un judici del procés "just i imparcial" (ACN)

500 alcaldes catalans defensen el diàleg i demanen un judici "just i imparcial"

En l'acte, convocat per l'Associació Catalana de Municipis, hi participen alcaldes independentistes, socialistes i dels comuns

RedaccióActualitzat

Mig miler d'alcaldes i alcaldesses de diferents partits han defensat aquest matí el diàleg i han demanat un judici del procés "just i imparcial".

L'acte, convocat per l'Associació Catalana de Municipis, s'ha fet al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i ha consistit en la lectura d'un manifest conjunt.

Hi han participat alcaldes dels partits independentistes i també socialistes i dels comuns. També hi eren presents familiars dels presos i dels polítics exiliats.

 

Ada Colau s'ha adreçat a Pedro Sánchez per reivindicar el diàleg al Saló de Cent el diàleg com a única manera de fer política (ACN)

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha adreçat directament al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per defensar el diàleg com a única manera de fer política i assegurar que els partidaris del diàleg són majoria a Espanya.

"Senyor president, avui estem aquí reunits persones, alcaldes, alcaldesses de colors polítics molt diferents, amb idees molt diferents sobre quin ha de ser exactament el futur de Catalunya. Aquest és el camí. El diàleg entre qui pensa diferent és sempre el camí."

"Aquells que criden a manifestar-se contra el diàleg marquen, justament, el camí contrari, el de la involució, no el del futur. Som més, a Catalunya i a Espanya, els que volem diàleg, els que volem solucions, els que volem política. Som majoria."


També ho ha fet David Saldoni, president de l'Associació Catalana de Municipis.

"Nosaltres sempre estarem al costat del diàleg, de trobar acords i de les sensibilitats diverses. Nosaltres, avui, amb la transversalitat que representem, demostrem que hi ha marge per l'acord. No queda ningú, a Espanya, per seure's a parlar amb qui és diferent?"


L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha estat l'encarregada de reclamar un judici just i la llibertat dels presos mentre són jutjats en el Tribunal Suprem.

"Els electes municipals de Catalunya reclamem, en primer lloc, un judici just i imparcial, com reconeix l'article 10 de la declaració universal dels drets humans. En segon lloc, l'alliberament immediat de totes les persones encausades, perquè puguin assistir en llibertat al judici. I, en tercer lloc, el respecte als drets fonamentals, com són el dret de reunió i manifestació, el dret de participació política i la llibertat d'expressió i d'informació."


I l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha refermat el compromís del món municipal amb els drets i llibertats de la ciutadania.

"Des del món local, enfortirem les garanties per assegurar l'exercici dels drets i llibertats de la ciutadania, i el dret a decidir lliurement el nostre futur. I fem una crida als catalans i als ciutadans del conjunt de l'estat perquè responguem d'una manera pacífica i ferma en defensa dels valors democràtics amenaçats i l'exercici dels drets fonamentals."

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut