La C-58 a Vacarisses aquest dimarts al matí (ACN)

Es recupera la normalitat a les carreteres després de la nevada d'aquest dilluns

Continuen tallades dues carreteres secundàries

RedaccióActualitzat

La situació s'ha anat normalitzat a pràcticament tota la xarxa viària catalana després que la neu i la calamarsada provoquessin a la tarda-nit d'aquest dilluns problemes per circular, sobretot a la Catalunya Central. Es van haver de tallar fins a 10 vies i en 11 més s'havia de circular amb cadenes, en llocs on no és habitual.

Durant la nit, s'ha pogut llençar sal i netejar les carreteres, però a primera hora d'aquest dimarts encara hi havia tallades cinc carreteres i es demanava precaució per la presència de plaques de gel i neu a 13 vies.

 

A hores d'ara, només hi ha dues carreteres secundàries talladesla BV-4024 de Bagà cap a Coll de Pal i la BV-1341 a sant Quirze de Safaja. Abans de les vuit del matí ja han quedat obertes la B-122 a Terrassa, la B-500 de Tiana a Molle i la Bv-1221 a Matadepera. I més tard ho ha fet la BP-2121 a la Llacuna.

En aquests moments es demana precaució per la possible presència de plaques de gel en dues vies

 

El telèfon d'emergències 112 ha rebut prop de 600 trucades, des d'ahir fins avui a les 9 del matí, per incidències de trànsit relacionades amb la nevada. A mig matí ja no consta cap problema de subministrament elèctric.

Rutes de transport escolar amb problemes

Per culpa de la neu hi ha diverses rutes de transport escolar afectades a la Conca de Barberà, el Moianès, el Baix Penedès, Anoia Osona. En concret s'han vist afectats 193 alumnes.

La C-58 a Vacarisses i la C-59 a Sant Feliu de Codines van quedar tallades fins ben entrada la nit, i el trànsit es va desviar cap a la C-16, on es van aixecar les barreres del peatge entre Terrassa i Manresa.

També hi va haver talls i ús de cadenes a la C-25 a Vic, Espinelves i Caldes de Malavella, on els conductors hi van estar hores parats, i a la C-17 a la comarca d'Osona, i a la B-500 entre Tiana i Mollet. A les sis del matí, ja s'hi podia circular sense problemes.

 

Problemes a l'AP-7 a Torredembarra

El trànsit va quedar afectat a l'AP-7 a l'altura de Torredembarra per la calamarsada. La concessionària va trigar gairebé 8 hores a netejar la calçada, i això va provocar retencions i congestió a l'altura també de Roda de Berà, i de retruc a l'N-340 des de primera hora de la tarda fins ben entrada la nit.  

Les retencions a l'AP-7 van arribar fins a Tarragona en direcció nord. La intensa tempesta  al Tarragonès ha deixat gruixos de calamarsa de fins a 12 centímetres en alguns punts.

 

Neu al Tibidabo

Aquest dilluns a la nit, ha nevat també a Barcelona, a la zonba del Tibidabo. La Guàrdia Urbaba va tallar l'accès a les carreteres de la rebassada i vallvidrera durant més de dues hores i mitja.

Precisament, l'Ajuntament de Barcelona ha activat en fase d'alerta el pla d'Emergència per neu i gel.  

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut