400 immigrants es queden al carrer a Andalusia perquè la Junta no els fa la PCR

El govern espanyol només els deixa accedir als recursos d'acollida si tenen la prova feta

Ferran Moreno GarciaActualitzat

La negativa la Junta d'Andalusia de fer PCR als migrants asimptomàtics que arriben a les costes d'aquesta comunitat ha deixat 400 persones al carrer.

El govern espanyol només accepta que puguin accedir als recursos d'acollida si tenen la prova feta. I, de moment, el govern andalús s'hi resisteix.

El govern espanyol va publicar un protocol a finals de juliol en què deixava clar que és necessari fer una prova diagnòstica a totes les persones asimptomàtiques que arribin a Espanya per via irregular. I que qui ha de fer aquestes proves és la comunitat autònoma.

Però la Junta d'Andalusia es nega a fer-les. Diu que el protocol es va imposar sense negociació. I només fa PCR a aquells que tenen símptomes i testos ràpids als que no en tenen. I sense la PCR, el resultat és el de persones al carrer.

Com un noi de Guinea Conakry que va arribar amb patera a les costes d'Almeria i han estat dormint al carrer més de 10 dies.

"Del matí al vespre no fem més que deambular. No hi ha res, ni tan sols mengem. Ens passem el dia al carrer. Volem que ens ajudin, que ens diguin on podem dormir."

Com ell, la Secretària d'Estat de Migracions, Hana Jalloul, ha confirmat a la Cadena SER que n'hi ha 400 a tot Andalusia. 400 persones que no han estat acceptades en centres d'acollida perquè ningú els ha fet una prova PCR.

Elena Tajuelo Sánchez és presidenta d'Andalucía Acoge:

"La qüestió sanitària és competència de la Junta. Per a nosaltres és molt lamentable haver d'estar veient la situació que estem vivint. La Junta ha d'assumir la seva responsabilitat."

I més, assenyalen les entitats, quan tampoc hi ha tantes arribades. De fet, si l'any passat, entre gener i mitjans d'agost, van arribar a la Península i les Balears 13.600 persones, aquest any en són poc més de 7.000. Gairebé la meitat.

 

És urgent, diuen, que la Junta i el govern central es posin d'acord i que es facin els testos.

ARXIVAT A:
MigracionsCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut