Els animals morts amuntegats prop del temple de Gadhimai
Nepal

30.000 animals sacrificats al Nepal en la matança ritual més gran del món

Les protestes d'activistes han reduït les morts, comparades amb anteriors festivals dedicats a la deessa Gadhimai

Actualitzat

Desenes de milers d'hindús han mostrat la seva devoció a la deessa Gadhimai en un festival que es fa, cada cinc anys, a Bariyarpur, al sud del Nepal, amb sacrificis massius d'animals.

És difícil donar una xifra perquè, a diferència de les edicions anteriors, l'organització no vol que es facin fotografies ni parlar amb periodistes, després de les crítiques per la crueltat de les imatges.

Malgrat això, s'ha calculat que s'han degollat més de 6.000 búfals i també es mataran milers de cabres, pollastres i altres animals. El sacerdot del temple en honor de la divinitat, Mangal Chaudhary, espera 30.000 sacrificis aquest any.

"Hi ha menys animals al temple aquest any, però el nombre de visitants no ha caigut."

 

 

Menys animals morts

El 2009 es van sacrificar més de mig milió d'animals i la festivitat es va associar amb la matança ritual més gran del món. A la següent edició, el 2014, es va reduir dràsticament la xifra de sacrificis i aquest any ha continuat la mateixa tendència.

Les autoritats ho atribueixen a les campanyes que s'han fet. També s'explica per què fa cinc anys el Tribunal Suprem de l'Índia va ordenar al govern de Nova Delhi que es prohibís el tràfic d'animals cap al Nepal. Molts hindús de l'Índia participen en aquest festival al país veí.

 

 

Els devots demanen a la divinitat tenir fills o que les coses els surtin bé en algun altre aspecte i, quan es compleix el desig, sacrifiquen un animal. També creuen que aquests sacrificis els portaran sort i prosperitat.

Els caps dels animals morts s'enterren en fosses gegants i les pells sovint es venen a comerciants. Les castes més baixes consumeixen la carn de búfal, però la cabra i el pollastre tenen més acceptació.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut