Condemnat a dos anys i un dia de presó per publicar una foto de la víctima de la Manadasió?
Els cinc de La Manada durant els Sanfermines de Pamplona

3 anys més de presó per a dos membres de La Manada per gravar la violació a Pamplona

La defensa presentarà recurs per aquesta sentència, en què els magistrats han imposat la pena màxima sol·licitada per les acusacions

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Navarra ha condemnat Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Cabezuelo, dos dels cinc membres de La Manada, a tres anys i tres mesos de presó i 5.670 euros de multa per un delicte contra la intimitat per enregistrar amb els seus telèfons mòbils la violació de Pamplona.

 

Els dos acusats van enregistrar set vídeos i van fer dues fotografies de la violació grupal en què van participar ells i els altres tres membres de La Manada als Sanfermines del 2016 i per la qual el Tribunal Suprem els ha condemnat a 15 anys de presó.

El Suprem va concloure que La Manada era plenament conscient del que estava fent i que va actuar sense consentiment de la víctima.

Els magistrats consideren que les gravacions es van fer "amb l''ànim de captar i deixar constància dels actes de naturalesa sexual" fets sobre la víctima.

"Sense que la víctima donés de manera expressa i tàcita el seu consentiment perquè es fessin les gravacions ni les fotografies. Resulta de tota evidència que qui està sent agredit no pot assentir a tals actes d'intromissió a la seva intimitat."

 

La defensa ja ha anunciat que presentarà recurs per aquesta sentència.

 

 

Delicte contra la intimitat

El delicte contra la intimitat es va jutjar el novembre del 2017 a l'Audiència de Navarra. Els magistrats els han imposat la pena màxima sol·licitada per les acusacions.

Durant el judici, Antonio Manuel Guerrero va assegurar que no va tenir mai la intenció de difondre les imatges i que les va enregistrar amb ple coneixement de la víctima. Segons ell, cap de les persones presents va expressar la seva oposició perquè es fessin vídeos o fotografies.

L'altre condemnat, Alfonso Cabezuelo, va explicar que el que pretenia era enregistrar les cares i els gestos dels seus amics i que quan es va adonar que hi sortia la víctima va procedir, segons va creure, a esborrar-les.

El tribunal subratlla que "cal afirmar amb seguretat que la denunciant no va donar el consentiment de manera expressa" i afegeix que és irrellevant que els altres acusats no manifestessin cap objecció, ja que el bé jurídic vulnerat "és la intimitat de la denunciant".

Així, doncs, la pena per a Alfonso Cabezuelo és de 18 anys de presó, i de més de 20 anys per a l'exmembre de la Guàrdia Civil Antonio Manuel Guerrero, que va ser condemnat a dos anys de presó pel robatori del mòbil de la víctima.

En declaracions als periodistes a la Ciutat de la Justícia de Còrdova, l'advocat Agustín Martínez ha mostrat la seva "estupefacció perquè una persona sigui condemnada a 20 anys de presó pels fets que van passar a Pamplona".

"Fa la sensació que absoluts criminals que han acabat amb la vida de persones de manera absolutament execrable tindran una pena inferior."

I ha manifestat que "el principi de proporcionalitat ha de regir qualsevol tipus de sanció penal".

 

Nou judici a La Manada per abús sexual a una menor a Pozoblanco

Des de dilluns, quatre integrants de La Manada són jutjats pels abusos a una noia a Pozoblanco dos mesos abans dels Sanfermines.

Judici de quatre membres de La Manada per haver abusat d'una noia a Pozoblanco (EFE)

 

En el segon dia de judici a Còrdova per presumptes abusos sexuals i atemptat contra la intimitat a una noia de 21 anys de Pozoblanco, la víctima s'ha mostrat "clara" i "contundent" en ratificar la denúncia davant del jutge, segons ha explicat l'acusació particular.

Aquest dimarts ha declarat a porta tancada, i, tot i que ha admès que en un primer moment no va recordar el que havia passat aquella nit, després va ser conscient dels fets, que estan avalats per una gravació de vídeo. Els quatre acusats haurien abusat d'ella a dins d'un cotxe i haurien compartit un vídeo per WhatsApp.

Fonts de l'acusació han assegurat que la jove ha contestat les preguntes de totes les parts i ha deixat clar que en cap moment va donar el consentiment perquè gravessin imatges dels fets.

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut