Forcadell, a la manifestació a la plaça Catalunya de l'octubre
Forcadell, a la manifestació a la plaça Catalunya de l'octubre
Barcelona

139 persones presenten candidatura per ser membre del secretariat nacional de l'ANC

Les eleccions seran el 9 de maig, i dels elegits en sortirà el nom que substituirà Carme Forcadell al capdavant de l'entitat

RedaccióActualitzat

El substitut de Carme Forcadell al capdavant de l'Assemblea Nacional Catalana sortirà d'una llista de 139 noms. Són els aspirants que han presentat candidatura per ocupar un dels 75 càrrecs possibles del secretariat de l'ANC.

Les eleccions seran dissabte 9 de maig, i dels noms que s'escullin en sortirà, d'aquí a 15 dies, el nom que substituirà Carme Forcadell al capdavant de l'entitat.

Els 139 noms corresponen a candidats territorials i nacionals. Per als 25 llocs de representació nacional s'hi han presentat 56 persones. Entre aquests últims hi ha l'escriptor i historiador Agustí Alcoberro, l'escriptora i traductora nord-americana Liz Castro, i l'adjunt al síndic de greuges, Jordi Sánchez.

Sánchez, vinculat durant molts a Iniciativa Verds i exdirigent de la Crida, és un dels noms que ha sonat amb més força aquests últims dies com a substitut de Forcadell.

Tots els candidats hi opten individualment, encara que alguns s'han agrupat en candidatures conjuntes. És el cas d'Alcoberro, Castro i i Sànchez, amb la candidatura "Junts".

L'ANC ha publicat al seu web el llistat de tots els candidats al secretariat tant nacionals com de les delegacions territorials. Els noms són encara provisionals. Tenen fins diumenge per impugnar-los o presentar reclamacions.

Anar al contingut