Pla general de la taula on s'ha presentat la segona edició del Premi de Música al Talent Individual. (Belén Latorre, Susagna Roura, Víctor Sanp…
Pla general de la taula on s'ha presentat la segona edició del Premi de Música al Talent Individual. (Belén Latorre, Susagna Roura, Víctor Sanpau i Jordi Bigas). Imatge del 27 d'abril de 2017 (Horitzontal).

125 alumnes d'una vintena de conservatoris catalans lluitaran a Vic pel Premi BBVA de Música al Talent Individual

ACN Vic.-Els 125 millors estudiants de música d'arreu de Catalunya que cursen estudis als conservatoris professionals del país participaran a Vic els propers 6 i 7 de maig en la segona edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual. La directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Belén Latorre, ha explicat que l'objectiu és potenciar la formació dels joves músics estudiants per facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Un jurat format per una vintena de professionals de reconegut prestigi com Eva Graubin, Alba Ventura o Peter Thiemann escolliran les millors actuacions en tres categories (aleví, júnior i jove) durant el dissabte 6 i emetran el veredicte el dia 7. Com a principal novetat, destaca l'assistència prèvia dels alumnes a classes magistrals que s'han anat fent durant tot l'any.

Durant la competició, que serà oberta al públic, hi haurà la representació de 21 especialitats diferents: des de piano, saxo o violí passant per l'arpa, l'orgue o la percussió, entre d'altres. El president de l'Associació de Conservatoris de Catalunya, Víctor Santapau, ha explicat que el nivell que es podrà veure durant les jornades "serà altíssim". Tot i que enguany s'han presentat menys participants, ja que els conservatoris només en podien presentar un màxim de cinc per categoria, això ha fet que cada centre "hagi filat molt prim i només s'hagin presentat els millors dels millors". Precisament, per Santapau, "premiar el talent dels estudiants és vital perquè és una manera de motivar els joves".Els participants tindran les proves eliminatòries el dissabte 6 de maig i a darrera hora de la tarda es donaran a conèixer els finalistes, que passaran a la prova final que es desenvoluparà diumenge dia 7 al matí. L'acte de lliurament dels premis serà diumenge 7 a les sis de la tarda, a la sala Joaquim Maideu de l'Atlàntida. A banda dels premis de les categories aleví, júnior i jove, amb remuneracions de 500 a 1.500 euros a destinar en formació musical o compra d'instruments, també es concediran els Premis especials ACCat a la millor interpretació d'una obra d'un compositor català. Enguany el jurat també tindrà l'opció de fer mencions especials en les diferents categories. L'acte d'inauguració del premi tindrà lloc dijous 4 de maig a les vuit del vespre al Teatre l'Atlàntida. Es tracta d'una xerrada a l'entorn del talent musical a càrrec de Joan Magrané, compositor guardonat amb el Premi de composició Reina Sofia 2014. També hi haurà una intervenció musical del Trio Fortuny (Marc Heredia, Joel Bardolet i Pau Codina), que és un dels joves grups de cambra amb més projecció dins el panorama musical català i amb forta vinculació a l'Escola de Música de Vic. Aquest concert forma part del Cicle Clàssica Jove de l'Atlàntida, un espai de trobada per a les noves generacions de la música clàssica. La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha recordat que a Vic el 20% de la població escolar té accés a l'Escola de Música, mentre que el 2% de la població total del municipi cursa algun tipus d'estudi musical.

Anar al contingut