L'ajuntament ha sancionat cinc dones per les pintades fetes la vigília del 8M a Corbera de Llobregat
L'ajuntament ha sancionat cinc dones per les pintades fetes la vigília del 8M a Corbera de Llobregat

100.000 euros en multes a feministes de Corbera per unes pintades del 8M

Col·lectiu feministes demanen al consistori que arxivi les denúncies contra les cinc dones

Actualitzat

Col·lectius feministes de Corbera de Llobregat acusen el govern municipal liderat per ERC de perseguir aquest moviment amb multes "desorbitades".

El consistori ha sancionat cinc feministes amb multes que sumen 100.000 euros per fer pintades reivindicatives la vigília del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Les dones sancionades van participar en una passejada nocturna amb motiu del 8M i han rebut sancions de fins a 20.000 euros cadascuna per fer pintades al mobiliari urbà de la població.

Les afectades consideren que la multa és desorbitada i una mostra de l'actitud "repressiva" per part de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat. Segons l'entorn de les afectades, l'administració els atribueix set infraccions de caràcter lleu i quatre de molt greus. Aquestes últimes, per haver pintant, presumptament, blocs de formigó que serveixen per separar vials.

Anna Martínez, membre del grup Les del Jersei que dóna suport a les cinc dones sancionades, explica que no es pot demostrar l'autoria de les pintades i denuncia persecució del consistori al moviment feminista:

"No és només que sigui una sanció completament desorbitada, perquè la suma total del màxim és de 100.000 euros. No podem demostrar l'autoria, hi ha pintades d'anys anteriors, i no hi ha una clara distinció entre el que és una infracció lleu i el que és una infracció molt greu".

"Ja sabem que es persegueix el moviment feminista, i l'Ajuntament de Corbera forma part d'aquesta persecució i repressió al moviment feminista."

El consistori, preguntat per aquesta qüestió, ha esquivat la polèmica i s'ha reivindicat com a garant de les polítiques feministes al municipi.

 

ARXIVAT A:
Feminisme8M
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut