El poeta del poble en una imatge d'arxiu.
El poeta del poble en una imatge d'arxiu.
Barcelona

10 camins per llegir Miquel Martí i Pol (3)

Amb motiu del desè aniversari de la mort del "poeta del poble", amics, professionals i personalitats que el van tractar ens ajuden a entendre les dimensions del seu món líric i el seu llegat.

Ramon Radó / Victòria MiróActualitzat

(Ve de "10 camins per llegir Martí i Pol (2)")

9 - Martí i Pol a la xarxa

Si en vida va ser batejat com "el poeta del poble", després de mort la immensa popularitat de Martí i Pol s'ha plasmat en una gran presència a la xarxa. Un compte de Twitter dedicat a Martí i Pol piula des del març del 2012 fragments de la seva obra, seguits per més de 800 tuitaires. A Facebook, trobem una pàgina dedicada al poeta i també presència de la Fundació Miquel Martí i Pol.

Precisament la web de la fundació dedicada al poeta, renovada recentment, és un altre enllaç imprescindible, amb àmplia informació sobre la vida i l'obra de Martí i Pol, a més d'una descripció del fons documental del poeta.

Entre les curiositats que hi ha a la xarxa, trobem una biografia del poeta en forma d'auca al portal auques.cat o un tastet del projecte fotogràfico-musical Tribut de Sorra i Fulles, realitzat per Àlex Carmona i Maria Dolça Manubens i amb la participació d'artistes com Titot, Sanjosex, Dept o Strombers. En el projecte també hi va col·laborar l'exentrenador del Barça Pep Guardiola, recitant "L'hoste insòlit" en la cançó musicada per Mokodude. En la mateixa línia, la pàgina Cancioneros ofereix una relació de moltes de les poesies de Martí i Pol que s'han traslladat damunt d'un pentagrama.

A més, l'obra de Martí i Pol també és present en espais dedicats a la literatura catalana, com Lletra o l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. I a la Viquipèdia, a banda d'una extensa entrada sobre el poeta, també s'hi poden trobar alguns dels seus versos més populars.

10 - Martí i Pol i vosaltres

El programa del Canal 33 "Via Llibre" ha fet des de la setmana passada una crida als usuaris de Twitter perquè piulin versos de Martí i Pol. A més, aquest dilluns la Institució de les Lletres Catalanes convida també a fer-ho. Participa-hi piulant versos del poeta de Roda de Ter amb les etiquestes #10MMP i #versmartipol.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut