Les escales de l'Institut Pau Claris de Barcelona és on es va produir la càrrega

1-O: El policia acusat de la puntada de peu a l'IES Pau Claris diu que no va ser ell

Actualitzat

El policia nacional investigat per un cop de peu durant les càrregues de l'1 d'octubre a l'Institut Pau Claris de Barcelona assegura que ell no n'és l'autor perquè era en un altre lloc. Avui ha declarat juntament amb dos agents més davant el titular d'instrucció número 7 de Barcelona que investiga els fets, pels quals hi ha imputats una trentena d'efectius.

Segons han indicat fonts judicials, l'agent que va ser identificat pels vídeos aportats per les acusacions, ha relatat que aquell dia ell es va quedar a la planta baixa de l'Institut i que només va pujar les escales després dels incidents.

En la mateixa línia, un altre policia investigat també per una altra puntada de peu injustificada a un votant de Pau Claris, tampoc s'identifica en les imatges i ha negat haver vist cap conducta irregular dels seus companys.

El tercer policia que ha declarat avui com a investigat per haver llançat a l'aire el mòbil d'un altre votant tampoc s'ha reconegut en els vídeos. Tots tres han insistit en el clima d'hostilitat que hi havia l'1-O, els insults i la resistència passiva dels concentrats.

Els agents han explicat que tenien l'ordre de requisar les urnes, però no de tancar l'escola, dos requisits que el TSJC ordenava. Aquest és un fet que, per les acusacions, evidencia una actuació policial amb intencionalitat política.
ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut