Viatgers dins l'aeroport de Barcelona-el Prat (REUTERS/Albert Gea)
Viatgers dins l'aeroport de Barcelona-el Prat (REUTERS/Albert Gea)
Brussel·les

Bèlgica prohibeix els viatges no essencials a Barcelona, Lleida, Navarra i Aragó

Girona i Tarragona, a la "llista taronja" belga que recomana quarantena i prova per detectar la SARS-CoV-2 als viatgers que hi hagin tornat

RedaccióActualitzat

Bèlgica ha prohibit aquest dissabte als seus ciutadans els viatges a Barcelona, Lleida, Navarra i Aragó, a causa de l'evolució de la pandèmia de coronavirus en aquestes zones. A més, els viatgers que estiguin ara en aquestes zones i tornin al país s'hauran de sotmetre a una quarantena de 14 dies i un test de coronavirus.

La web del servei d'Exteriors belga ha actualitzat la llista de zones a les quals no s'autoritza viatjar o s'apliquen restriccions i hi afegeix Barcelona, Navarra i tota la comunitat d'Aragó.

Les autoritats belgues inclouen en aquesta llista les regions en les quals la situació per la malaltia Covid-19 és complicada i a les quals recomana no anar-hi perquè són destinacions on els turistes poden trobar mesures severes de contenció, incloent-hi el confinament, segons les autoritats belgues.

Dimarts, les autoritats dels Països Baixos també desaconsellaven viatjar a Barcelona pel risc de contagi de Covid-19, i també a poblacions de l'àrea metropolitana, el Segrià i les zones d'Aragó afectades pels brots.

A partir d'aquest dissabte s'ha recomanat quarantena i prova per detectar la SARS-CoV-2 als qui entrin en territori belga després d'estar a Girona, Tarragona, País Basc, La Rioja, Extremadura, Sòria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia i Almeria. Bèlgica ha vetat també els viatges a diverses zones de Bulgària i Romania, França, el Regne Unit i Suïssa.

A més, tota persona que torni a Bèlgica de l'estranger o que vulgui passar més de 48 hores al país a partir d'aquest dissabte ha d'omplir un formulari d'identificació amb informació sobre el lloc de procedència, el mitjà de transport que ha fet servir per entrar a Bèlgica i altres detalls.


Testos gratuïts a Alemanya

Alemanya farà testos gratuïts a tots aquells alemanys que tornin de l'estranger. Les proves seran obligatòries a partir de dilluns per als que hagin viatjat a zones considerades de risc, entre les quals s'inclouen Catalunya, Navarra i Aragó. 

Els testos es faran a l'aeroport tan bon punt els passatgers hi arribin. És l'alternativa que han trobat a la quarantena, difícil de controlar. 

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut