A partir del 28 d'abril

"SÍ SE PUEDE. Siete días en la PAH Barcelona" es pot veure en obert a internet

Realitzat per Comando Vídeo, mostra el dia a dia de la PAH Barcelona. La setmana passada va ser l'última de projeccions col·lectives i gratuïtes del documental. Des del juny del 2014, se n'han fet més de cent arreu del món i s'ha subtitulat a sis idiomes. A partir del 28 d'abril, està disponible en obert a internet.

Els desnonaments són la cara més cruenta de la crisi econòmica. A mitjans del 2014, set anys després de l'inici de la crisi, s'havien realitzat a Espanya 550.000 execucions hipotecàries. Davant d'aquesta situació, la societat civil s'ha organitzat. El 2009 naixia a Barcelona la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que avui compta amb més de 200 nuclis a tot l'estat. L'any 2013, tres nouvinguts a la PAH Barcelona amb coneixements de vídeo es van ajuntar per crear Comando Vídeo. Són la guionista Silvia González-Laá, l'artista visual Pau Faus i el tècnic de so Xavi Andreu. Es van convertir en l'equip responsable de la comunicació audiovisual de la PAH Barcelona i són els autors del documental "SÍ SE PUEDE. Siete días en la PAH Barcelona", seleccionat dins les Sessions Especials de la 18 edició del Festival de Màlaga. Cine Espanyol.

 

Sinopsi

Gravat entre febrer i març del 2014, el documental mostra el dia a dia de la PAH Barcelona en el que podria ser una setmana qualsevol de la seva incansable activitat. Set entrevistes, combinades amb imatges recopilades durant més d'un any, condueixen l'espectador per les activitats setmanales que es realitzen a PAH Barcelona. Un documental fet des de dins de l'organització que fa visible, a més del drama, l'enorme treball invisible que hi ha darrere de la PAH i el procés de transformació i enfortiment de les persones que el componen.

 

Documental "SÍ SE PUEDE. Siete días en la PAH Barcelona" Films"

 

El juny del 2014 van engegar un sistema de "Projeccions-Col·lectives-Gratuïtes" en què cedien l'arxiu de vídeo del documental gratuïtament mitjançant un formulari del seu web amb les úniques condicions que el visionat fos col·lectiu i gratuït. S'han organitzat més de cent projeccions, entre locals de les PAH de tot l'estat, escoles, biblioteques, cinemes locals i entitats diverses d'Espanya i l'estranger. Fruit del treball en xarxa voluntari i col·laboratiu, s'ha subtitulat a sis idiomes: anglès, francès, italià, portuguès i grec. El documental s'ha projectat en països com França, Anglaterra, Dinamarca, Àustria, Alemanya, Amsterdam, Finlàndia, la República Txeca, Bèlgica, els Estats Units i Mèxic. La setmana passada, l'última d'aquest sistema de distribució, es va veure a Nova York i Northfield (als Estats Units), Londres, Vilanova i la Geltrú,  Burlada, Bilbao i Altea.

A partir del 28 d'abril, "SÍ SE PUEDE. Siete días en la PAH Barcelona" es pot veure en obert a internet.

 

Fitxa tècnica
Realitzat per Comando Vídeo (Silvia González-Láa, Pau Faus i Xavi Andreu)
Direcció: Pau Faus
Guió: Pau Faus y Silvia González-Láa
So: Xavi Andreu
Música: Sandro Ruscio
Càmera, entrevistes y muntatge: Pau Faus
Càmera auxiliar: Xavi Andreu
Duració: 52 minuts
Any: 2014
Amb el suport de la Fundació Rosa Luxemburg (Berlín) i la col·laboració de PAH Barcelona.

 

Pau Faus, director
(Barcelona, 1974.) Artista visual y documentalista."SÍ SE PUEDE. Siete días en PAH Barcelona" (Comando Vídeo, 2014) és el primer documental que dirigeix. Anteriorment, havia realitzat els curtmetratges "La Ciudad Jubilada" (2010), "Za Kulisami" (2011) i "Pedagogy" (2012).

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí
   

 

Anar al contingut