Dimarts 24, a les 19.30, Casa Elizalde (c/ València, 302), Barcelona

Projecció i col·loqui de "Les costures de la pell"

Les grans multinacionals del tèxtil mundial han trobat al sud-est indi un paradís on situar bona part de la seva producció. Un sector de la població empobrida, majoritàriament femenina i desprotegida per la legislació hi treballa en condicions de precarietat extrema i confinament. Després de la projecció de "Les costures de la pell" els espectadors podran participar en un col·loqui amb els autors, Enric Escofet, Cèlia Vila i Marc Soler.

"Les costures de la pell" ha portat la problemàtica de les dones treballadores de l'Índia, que pateixen una discriminació social, econòmica i de gènere, a festivals i trobades internacionals. Des que es va estrenar, es programa en un continu degoteig en cineclubs i diferents entitats socials i culturals. Amb motiu el 9 de maig del Dia Internacional del Comerç Just, es va projectar durant tres dies a més de 50 ciutats.

Si encara no heu vist aquest documental, podeu assistir dimarts 24 a la Casa Elizalde de Barcelona a la projecció i col·loqui amb els autors.

Sinopsi
La Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l'Índia, i s'han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne: s'han convertit en activistes de la Garment Labour Union, un sindicat tèxtil que està format només per dones que han pres consciència que l'únic camí per assolir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons. Que conquereixin els seus drets dependrà de la seva capacitat d'apoderar-se, aglutinar suports entre les treballadores i resistir la repressió dels poderosos. Com diu la Yamuna, "Els propietaris de les fàbriques són cinc o deu… però quantes som nosaltres? Milers i milers".


 

 

 

"Les costures de la pell"
Web
Facebook
Twitter



Premis
Premi "Orquídea de los Andes" a la secció Hechos de mujeres,  FICFUSA, Festival Internacional De Cine De Fusagasugá Mujer Tras Las Montañas, Colòmbia, 2015


Festivals
Festivals Internacionals de Cinema de Drets Humans de Nuremberg, Bogotà i Seül, 2015
BccN de Barcelona, 2015
Cine CC Donostia, 2015
El maig del 2015 es van fer més de 50 projeccions del documental coincidint amb la Festa del Comerç Just i la banca Ètica.


Fitxa tècnica
Enric Escofet, Cèlia Vila, Eduard Valls, Marc Soler
Guió i direcció: Enric Escofet i Cèlia Vila
Muntatge: Enric Escofet
So: Xavi Andreu
Música: Frederic Font i Marc Capel
Durada: 58'
Versió original: anglès, kannada, tamil.
Subtítols: anglès, castellà, català
Una producció de No Dust Films.


Enric Escofet, codirecció i guió
Actualment treballa com a cap de producció al documental "Ana María Moix o la passió per la paraula", produït per Play Fiction i Televisió de Catalunya.
Codirector del documental "Les costures de la pell" (58') i el curtmetratge "revision" (4'), produïts per No Dust Films.
Cap de producció del documental "Plou i fa sol" (61'), produït per Televisió de Catalunya i Curt Ficcions Curt Produccions i dirigit per Pere Joan Ventura. Estrenat a Televisió de Catalunya el juny del 2013 al programa del 33 "El documental".
Coordinador del festival de curtmetratges Festival Curt Ficcions 2012, que va tenir lloc el maig de 2012 a Barcelona.
 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut