Dimarts 18, a les 18.00 i les 19.00, FNAC El Triangle, Barcelona

Festival de Cinema Colombià de Barcelona, La Diàspora

Tres documentals competeixen en la categoria documental: "El meu poble", "Voces de la Amazones", estrenes a Espanya, i "Las musas de Pogue". En la secció Panorama es projecta "Sin título", del director català Julio Lamaña i el colombià Ricardo Perea. Tots dos presentaran la taula rodona "El paper de l'audiovisual en la construcció d'una convivència pacífica a Colòmbia".

Del 13 al 23 d'octubre se celebra la 13 edició del Festival de Cinema Colombià de Barcelona, La Diàspora. L'objectiu és fomentar el diàleg intercultural entre Barcelona i Colòmbia a través de les arts audiovisuals, per mitjà de les estrenes a Barcelona de les pel·lícules colombianes més recents i premiades, així com amb un extens programa d'activitats i intercanvis a nivell de la indústria audiovisual. El programa inclou trobades entre directors, productors i crítics cinematogràfics, i també de diferents representants del món audiovisual de tots dos països, taules de negocis, la participació de cadenes de televisió colombianes, etc. Moltes de les pel·lícules de la seva programació habitual han participat en reconeguts festivals com Sundance, Venècia, Canes o Berlín.

Els tres documentals en competició, "El meu poble", "Voces de la Amazonas" i "Las Musas" es projecten dimarts 18 d'octubre a FNAC El Triangle a les 19.00. Una hora abans, a les 18.00, es projecta "Sin título", dins la secció Panorama. I després, els directors, el català Julio Lamaña i el colombià Ricardo Perea participaran a la taula rodona "El paper de l'audiovisual en la construcció d'una convivència pacífica a Colòmbia".

 

"SIN TÍTULO"

Direcció: Julio Lamaña i Ricardo Perea
2015

Sinopsi
Curtmetratge sobre la muntanya de Montserrate a Bogotà (Colòmbia). Aquest és un espai de pelegrinatge catòlic i civil. Les històries que s'hi troben configuren realitats a través de tòpics i de discursos aliens. Les narracions configuren la nostra realitat. Si són certes o no té poca importància.

 

 

A partir de les 19.00 es projecten els documentals a competició:

"EL MEU POBLE"

Direcció: Yeimy Daza i Angie Carolina Osorio
Estrena a Espanya
2016, 30'
Estrena a Espanya

Sinopsi
La vida de Bernardo Marín integra temàtiques transversals en la història de Colòmbia. Des de mitjans dels 80, Bernardo, sacerdot influenciat per la Teologia de l'Alliberament, es compromet amb la justícia i manté una lluita social revolucionària a Colòmbia per la llibertat del pobre camperol, víctima de la guerra que lliuraven els paramilitars i els subversius de l'època. A causa de la repressió de l'estat, s'exilia al Brasil, on materialitza els seus ideals i, malgrat que va morir, és recordat i reconegut per la seva tasca.




"VOCES DE LA AMAZONAS"

Direcció: Margerie David, Lucile Alemany i Lamia Chraibi
2015, 52'
Estrena a Espanya

Sinopsi
Diversos pobles originaris de l'Amazones lluiten per fer sentir la seva veu. Denuncien l'impacte social, cultural, ambiental i humà que causa l'extracció petrolera i proposen alternatives, en temes com el desenvolupament, l'educació o la societat.

 

 

 

"LAS MUSAS DE POGUE"

2015, 30'

Sinopsi
A Pogue s'estimen els "alabados" perquè són cants que els uneixen i els expliquen històries. La gent es pregunta què fa la seva tonada tan particular per fer eriçar els cabells. Allà es creen, sota la humida calor i les feines del riu, aquests càntics que busquen fer resistència des de la memòria.

 

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

Anar al contingut