Vinagretes per a amanides

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli d'oliva és un aliment imprescindible, és ric en àcids grassos monoinsaturats, uns greixos essencials per a l'organisme que fomenten una bona la salut cardiovascularAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Vinagreta mediterrània

    100 ml oli d'oliva verge extra

    30 ml vinagre de Mòdena

    30 g tomàquets secs en oli

    20 g avellanes torrades

    Orenga seca

     

    Vinagreta asiàtica

    50 ml oli d'oliva verge extra

    50 ml d'oli de sèsam

    20 ml vinagre d'arròs

    20 ml salsa de soja

    1 xili vermell fresc

     

    Vinagreta persa

    100 ml oli d'oliva verge extra

    60 g de tahina

    10 ml vinagre de vi blanc

    2 dàtils medjoul

    1 llima

     

PREPARACIÓ

Cada vinagreta pot donar un estil diferent a cada amanida. L'Arnau Paris n'ha preparat 3 en un pim-pam.

Vinagreta mediterrània

  1. En un pot de vidre de coll ample i amb tapa, hi posem 100 ml oli d'oliva verge extra i 30 ml vinagre de Mòdena. La proporció ha de ser de 3 parts d'oli per 1 de vinagre.
  2. Aixafem amb un ganivet 20 g d'avellanes torrades i les posem al pot. Hi posem 1 cullerada d'orenga o d'una altra herba aromàtica.
  3. També afegirem 30 g de tomàquets secs italians en oli que haurem mal tallat en trossets petits. Hi posem un polsim de sal. Tapem el pot i el sacsegem. I ja tenim la vinagreta mediterrània feta

Vinagreta asiàtica amb un toc picant

  1. Comencem tallant en bocinets un bitxo i el posem en un altre pot amb tapa. Hi afegim 2 o 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra. Posem la mateixa quantitat d'oli de sèsam, 1 cullerada de vinagre d'arròs i 1 cullerada de salsa de soja.
  2. Tapem el pot i el sacsegem perquè emulsioni la barreja..

Vinagreta persa

  1. Agafem dos dàtils medjoul, els traiem el pinyol. Els tallem en bocinets i ho posem en un pot amb tapa. 
  2. Hi afegim 100 ml d'oli d'oliva i una mica de vinagre de vi blanc. També hi posem 2 cullerades de tahina. 
  3. A més a més, hi afegirem el suc d'una llima. Tapem el pot i sacsegem perquè tot s'integri i emulsioni.

  

Anar al contingut