Tàrtar de sardines, maduixes, pinyons i vinagreta de soja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Àlex Suñé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mil921, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 16 lloms de sardina fumada
  • 16 maduixes
  • 20 g de pinyons
  • 1 manat de cibulet fresc
  • 1 ou
  • sal d'escames
  • pebre negre de molinet
  • oli verge extra d'oliva arbequina
  • 20 làmines de pa “Carasatu” (pa molt fi)
  • Per la vinagreta de soja:
  • 50 cl de salsa de soja
  • 20 cl de mirin
  • 10 cl de dashi de hanakatsuo
  • wasabi en pols

PREPARACIÓ

Per fer la vinagreta de soja, poseu en el got del batedor la salsa de soja, el mirin, el dashi i el wasabi en pols, emulsioneu-ho amb el pímer i reserveu-ho.

Per fer el tàrtar, en una paella, torreu els pinyons vigilant que no se us cremin massa.

Mentrestant, talleu els lloms de sardina en daus molt petits, feu el mateix amb les maduixes i piqueu el manat de cibulet molt fi.

A continuació, poseu en un bol les sardines, les maduixes, el rovell d'ou, un polsim de sal d'escames, un cop de pebre de molinet, un raig d'oli d'arbequina, els pinyons torrats, el cibulet picat i la vinagreta de soja, remeneu-ho tot bé fins aconseguir que lligui tot i reserveu-ho en fred.

I ja per acabar, amb l'ajuda d'un motllo rodó, feu un timbal de tàrtar al centre del plat, traieu el motllo, afegiu-hi un raig d'oli i un polsim de cibulet picat per sobre i acompanyeu-ho amb el pa “Carasatu”.
Anar al contingut