Sopa de pa i anxoves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Les anxoves pertanyen al grup del peix blau i són riques en greixos omega-3, indispensables per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 anxoves
2 grans d'all
1 bitxo sec
1 culleradeta de pebre vermell d'Espelette
250 g de crostons de pa sec (de pagès)
farigola
romaní
vi ranci
oli IGP Empordà
sal
1 l d'aigua mineral
PREPARACIÓ
- Posem a bullir 1 litre d'aigua amb un polsim de sal dins un pot. Hi afegim unes branquetes de farigola i romaní. Parem el foc, tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Hidratem durant 10 minuts en una safata 4 anxoves (8 filets).
- Fem ballar en una paella dos grans d'all laminats. Hi afegim un bitxo sec.
- Traiem del foc la paella i hi afegim una culleradeta de pebre d'Espelette. Ho remenem. Hi afegim un raig de vi ranci i ho tornem a remenar.
- Tornem a posar la paella al foc i deixem que s'evapori l'alcohol. Quan gairebé s'hagi evaporat, hi afegim la infusió colada de farigola i romaní i, de mica en mica, 150 grams de crostons de pa. Ho remenem i ho deixem bullir durant 5 minuts.
- Triturem aquesta barreja en un túrmix i, per emulsionar-la, hi afegim un raig d'oli DOP Empordà.
- Eixuguem les anxoves i les tallem a la brunesa.
- Fregim lleugerament amb una miqueta de sal 100 grams de crostons de pa amb oli DOP Empordà.
- Un cop fregits, els reservem en un plat amb paper absorbent perquè perdin l'oli sobrant.
- Servim la sopa amb les anxoves, els crostons fregits i una mica de romaní i oli IGP Empordà per sobre.