Sopa de pa i anxoves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les anxoves pertanyen al grup del peix blau i són riques en greixos omega-3, indispensables per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 anxoves

    2 grans d'all

    1 bitxo sec

    1 culleradeta de pebre vermell d'Espelette

    250 g de crostons de pa sec (de pagès)

    farigola

    romaní

    vi ranci

    oli  IGP Empordà

    sal

    1 l d'aigua mineral

     

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir 1 litre d'aigua amb un polsim de sal dins un pot. Hi afegim unes branquetes de farigola i romaní. Parem el foc, tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  2. Hidratem durant 10 minuts en una safata 4 anxoves (8 filets).
  3. Fem ballar en una paella dos grans d'all laminats. Hi afegim un bitxo sec.
  4. Traiem del foc la paella i hi afegim una culleradeta de pebre d'Espelette. Ho remenem. Hi afegim un raig de vi ranci i ho tornem a remenar.
  5. Tornem a posar la paella al foc i deixem que s'evapori l'alcohol. Quan gairebé s'hagi evaporat, hi afegim la infusió colada de farigola i romaní i, de mica en mica, 150 grams de crostons de pa. Ho remenem i ho deixem bullir durant 5 minuts.
  6. Triturem aquesta barreja en un túrmix i, per emulsionar-la, hi afegim un raig d'oli DOP Empordà.
  7. Eixuguem les anxoves i les tallem a la brunesa.
  8. Fregim lleugerament amb una miqueta de sal 100 grams de crostons de pa amb oli DOP Empordà.
  9. Un cop fregits, els reservem en un plat amb paper absorbent perquè perdin l'oli sobrant.
  10. Servim la sopa amb les anxoves, els crostons fregits i una mica de romaní i oli IGP Empordà per sobre.
Anar al contingut