Espaguetis amb anxoves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'anxova és un peix blau ric en greixos omega-3 indispensables per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g farina integral de sègol

    150 g farina de blat

    6 filets d'anxova

    5 cebes tendres

    3 ous

    Tàperes

    Sèmola de blat

    Oli d'oliva verge extra

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tamisem conjuntament les dues farines en un bol.
  2. Fem una forma de volcà, i afegim 3 ous al mig del cràter. Els trenquem amb una forquilla al mateix cràter, i quan els tenim una mica batuts, els anem barrejant amb la resta fins que tinguem la massa feta. Fem una boleta amb la massa i la tapem amb un drap humit.
  3. Tallem a la juliana la part blanca de 5 cebes tendres. Les suem amb oli i una mica de sal, a foc lent, durant uns 20' fins que estiguin transparents.
  4. Tallem 6 filets d'anxova conservada en oli, i els afegim a la cassola de la ceba, juntament amb un grapat de tàperes en vinagre. Ho barregem fora del foc i ens posem a fer els espaguetis.
  5. Per fer els espaguetis, empolsinem la massa amb una mica de sèmola i l'estirem fins a tenir un llençol ben prim; ho podeu fer amb corró o amb màquina d'estirar pasta. Si no teniu gaire espai de treball, podeu tallar la massa en dues parts i fer-ho en dues tandes.
  6. Emboliquem el llençol amb el corró, el traiem i tallem els nostres espaguetis.
  7. Els coem 4 minuts en aigua bullent amb un polsim de sal.
  8. Un cop cuits, els passem a la cassola juntament amb un cullerot de l'aigua de cocció, un raig d'oli d'oliva verge extra, i els sacsegem fins a fer-ne una emulsió.
  9. Ho emplatem i hi posem al damunt una mica de la part verda de la ceba tendra tallada a rodanxes.
Anar al contingut