Sardines amb escabetx de verduretes

INGREDIENTS

  • 24 sardines mitjanes
  • una ceba tendra
  • una pastanaga
  • mig porro
  • una branqueta d'api
  • un tomàquet vermell,sense pell ni llavors
  • dos grans de pebre negre
  • mitja fulleta de llorer
  • un pols de julivert picat
  • un pols de pebrot vermell dolç i fumat
  • un dl d'oli d'oliva verge extra siurana
  • un dl de vinagre de vi blanc

PREPARACIÓ

1. Sofregiu en una cassola totes les verduretes tallades a tires primetes i la fulla de llorer i els grans de pebre negre, saleu i afegiu-hi el pebre vermell, tot seguit poseu-hi el vinagre i deixeu-ho reduir un parell de minuts, tapeu la cassola i deixeu-ho refredar.

2. Netegeu les sardines: traieu-hi el cap, les escates i la tripa, i les col·loqueu-les a dins de la cassola, junt amb el tomàquet tallat a tires primetes, tot barrejat amb les verduretes, feu arrencar el bull, just un minut. Les sardines s'acabaran de coure amb el vinagre. És millor fer-ho d'un dia per l'altre.