Risotto de tirabecs i pernil

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    +Obre

    El tirabec és una verdura, no un llegum.

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs
  • un grapat de tirabecs
  • 200 g d'encenalls de pernil de gla
  • un os de pernil
  • 200 g de parmesà
  • 2 cullerades de mantega
  • un porro
  • una ceba
  • un gra d'all
  • sàlvia
  • una branqueta de romaní
  • vi blanc
  • julivert
  • menta
  • oli verge extra d'oliva

PREPARACIÓ

1. Omplim un pot amb una mica d'aigua mineral. Hi escaldem durant 3 minuts els tirabecs i el porro tallat i net.



2. Un cop passats els 3 minuts, els traiem i els refredem amb aigua amb glaçons per tallar-ne la cocció. A la mateixa aigua, hi afegim un os de pernil i que bulli 15 min.



3. Mentre bull, sofregim una ceba tallada a quadradets en una paella amb oli.



4. Posem un raig d'oli a la cassola, i hi afegim les verdures i les enrossim. Un cop enrossides, hi tirem el vi blanc i la ceba sofregida. Quan s'asseca, hi tirem l'arròs i el continuem enrossint.



5. Hi afegim el brou i un manat d'herbes i all. Hi tirem un litre d'aigua i ho deixarem coure durant 12 min. No ho deixem mai de remenar.



6. Passats els 12 minuts, hi tirem la mantega freda, el parmesà, els encenalls de pernil, el julivert i la menta. Ho rectifiquem de sal. Ho servim.