Risotto de fonoll i gorgonzola

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Roger Martínez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Mifanera, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs carnaroli
  • 2 cebes
  • 2 bulbs de fonoll
  • fulles de fonoll
  • 200 g de gorgonzola
  • 1 copa de vi blanc
  • sal
  • pebre blanc
  • mantega
  • 1 l de brou de pollastre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli, confiteu la ceba picada a foc suau.

Quan estigui daurada, poseu-hi una mica de mantega i l'arròs, i deixeu-ho coure un parell de minuts.

Seguidament, afegiu-hi els bulbs de fonoll tallats a trossos i el vi blanc i deixeu-ho reduir.

Després, aboqueu-hi el brou, a poc a poc, i deixeu-ho coure fins que l'arròs estigui cuit.

A continuació, rectifiqueu-ho de sal i pebre, deixeu-ho coure un parell de minuts més i retireu-ho del foc.

Tot seguit, afegiu-hi la mantega i el gorgonzola i remeneu-ho bé fins que quedi ben cremós.

Finalment, poseu-hi les fulles de fonoll, remeneu-ho bé i ja podeu emplatar-ho.