Raviolis de gambes farcits de caviar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Lores
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar
INGREDIENTS
- 8 gambes mitjanes
- 1 llauna de caviar de beluga o de truita
- 1 tòfona grossa
- 1 gotet d'oli neutre
- sal Maldon
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les cues de gamba, ja pelades, sobre un plàstic, tapeu-les amb un altre plàstic i aixafeu-les amb la base d'una cassola fins que quedin ben planes.
Després, deixeu-les refredar durant dues hores al congelador. Seguidament, retireu-les del plàstic i reserveu-les.
Per fer l'oli de tòfona, poseu a la Thermomix l'oli neutre i la tòfona tallada a trossets i deixeu-ho coure a 80 graus.
Finalment, emplateu un parell de gambes aixafades, cobriu-les amb caviar, tapeu-les amb dues gambes més, poseu-hi una mica de sal Maldon per sobre i salseu-ho tot amb l'oli de tòfona.
I ja per acabar, escalfeu el plat al forn durant 10 segons a temperatura alta.
Després, deixeu-les refredar durant dues hores al congelador. Seguidament, retireu-les del plàstic i reserveu-les.
Per fer l'oli de tòfona, poseu a la Thermomix l'oli neutre i la tòfona tallada a trossets i deixeu-ho coure a 80 graus.
Finalment, emplateu un parell de gambes aixafades, cobriu-les amb caviar, tapeu-les amb dues gambes més, poseu-hi una mica de sal Maldon per sobre i salseu-ho tot amb l'oli de tòfona.
I ja per acabar, escalfeu el plat al forn durant 10 segons a temperatura alta.