Raviolis de gambes farcits de caviar

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Lores
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar

INGREDIENTS

  • 8 gambes mitjanes
  • 1 llauna de caviar de beluga o de truita
  • 1 tòfona grossa
  • 1 gotet d'oli neutre
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les cues de gamba, ja pelades, sobre un plàstic, tapeu-les amb un altre plàstic i aixafeu-les amb la base d'una cassola fins que quedin ben planes.

Després, deixeu-les refredar durant dues hores al congelador. Seguidament, retireu-les del plàstic i reserveu-les.

Per fer l'oli de tòfona, poseu a la Thermomix l'oli neutre i la tòfona tallada a trossets i deixeu-ho coure a 80 graus.

Finalment, emplateu un parell de gambes aixafades, cobriu-les amb caviar, tapeu-les amb dues gambes més, poseu-hi una mica de sal Maldon per sobre i salseu-ho tot amb l'oli de tòfona.

I ja per acabar, escalfeu el plat al forn durant 10 segons a temperatura alta.