Placinte cu brînza si verdeata (Pastissets amb formatge i anet) - Orhei, Moldàvia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Lilia Terentii, els Pallaresos

INGREDIENTS

  • 3 paquets de pasta fullada
  • 1/2 kg de formatge tipus "burgos"
  • anet fresc
  • 1 manat de cebes tendres (primes)
  • 3 ous
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a uns 160º.
Poseu el formatge en un bol i aixafeu-lo amb una forquilla.
Trinxeu un bon grapat d'anet fresc. Talleu la ceba tendra a rodanxes ben fines, fins i tot la part verda del tronxo.
Afegiu al bol del formatge l'anet, la ceba tendra i els ous. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Espolseu una mica de farina per sobre del marbre i esteneu-hi els fulls de pasta fullada. Aplaneu-los una mica amb un corró.
Unteu cada full aplanat amb una mica d'oli suau, perquè no es ressequi, i escampeu-hi per sobre, però només en un dels costats, la barreja de formatge. Caragoleu cada full sobre ell mateix, com si féssiu un braç de gitano.
Talleu cada rotlle de pasta en porcions d'uns 8-10 cm de llarg i poseu-les a la safata del forn, que haureu untat amb una miqueta d'oli.
Pinteu la superfície de cada pastisset amb una mica d'ou batut i enforneu-ho durant uns 45 minuts. Com que cada forn és un món, aneu-ho controlant, no fos cas que se us cremin.