Pastís Pàvlova

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les pomes Granny Smith tenen una gran quantitat d'antioxidants, localitzats sobretot a la pell, que li donen el color verd característic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g de nata

    125 g de mató           

    125 g de sucre

    25 g de maizena

    4 ous

    1 poma granny smith

    1 llima

    1 raig de vinagre de poma

    1 raig d'aigua mineral

    1 bocí de xocolata negra

    uns fils de mel                          

PREPARACIÓ

  1. Colem el mató per treure'n el xerigot.
  2. Escalfem un raig d'aigua mineral.
  3. Per fer la merenga, batem 4 clares amb el raig de vinagre, a velocitat mitjana. A mig muntar, hi afegim l'aigua escalfada i continuem muntant. Quan les tenim una mica escumades, ho continuem muntant mentre hi incorporem, de mica en mica, la maizena i el sucre, ja barrejats. Quan estigui brillant i estable, posem la barreja dins una mànega pastissera. Són uns 10 minuts de batre. Els rovells no els necessitarem.
  4. Posem paper sulfurat en dues safates de forn i hi dibuixem un cercle amb l'ajuda d'un plat o un pot per aconseguir que totes les merengues que courem tinguin la mateixa mida. Girem el full perquè el traç no entri en contacte amb l'aliment.
  5. Fem quatre bases de merenga: amb l'ajut de la mànega, fem un espiral de merenga des del centre del cercle fins al contorn dibuixat. N'hem de fer quatre.
  6. Ho posem al forn, a 100º durant 60 minuts. Cada 20 minuts, obrim el forn un moment, just perquè en surti la humitat i tornem a tancar.
  7. Per fer la crema de mató: muntem 250 g de nata en un bol ben fred, a velocitat baixa. A mig muntar hi incorporem el mató colat i ho continuem muntant a poc a poc perquè no se'ns talli. Un cop fet, hi ratllem la pell d'una llima i ho integrem amb una cullera. Ho posem en una mànega pastissera i la guardem a la nevera.
  8. Tallem la poma a rodelles fines.
  9. Agafem el plat on servirem el pastís. Hi posem un punt de merenga al centre perquè no es bellugui el conjunt. Posem una base de la merenga ja cuita, decorem el damunt amb crema de mató, una altra base de merenga, més crema de mató i així fins arribar als quatre pisos. Decorem el capdamunt amb la poma tallada, unes gotes de llima, uns fils de mel, ratlladura de llima i ratlladura de xocolata.
Anar al contingut