Pastís de búrgul
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El búrgul, l'ingredient típic del tabule, de gust neutre, és el gra trencat i precuinat del blat i, per tant, té les mateixes propietats. Destaca per la riquesa en hidrats de carboni d'assimilació lenta.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de búrgul cuit
120 g formatge tipus feta
60 g tahina
16 olives de kalamata sense pinyol
4 tomacons de penjar
4 fulls de pasta filo
3 tiges coriandre
2 pastanagues
2 porros
2 alls tendres
1 branca d'api
1 albergínia
Pebre negre
Ghee desfet
Curri
Sal
Escates de sal
PREPARACIÓ
- Tallem a microbrunesa 1 branca d'api, 2 pastanagues, 2 alls tendres i 2 porros.
- Fem suar aquestes verdures en una paella amb oli OVE durant uns 20 minuts.
- Ratllem directament a sobre la paella 4 tomacons de penjar. Ho deixem fent-se fins que perdi l'aigua de vegetació.
- Quan els tomacons hagin perdut l'aigua, hi afegim 400 g de búrgul ja cuit.
- Tallem a microbrunesa 3 tiges de coriandre. I les afegim a la paella amb 1 cullerada de curri. Ho integrem. Quan tot estigui fet, ho posem en un bol.
- Tallem una albergínia a rodelles.
- La posem en una safata i l'enfornem a 180º durant 15 minuts.
- Un cop feta, la tallem a daus i la reservem.
- Afegim al bol on tenim les verdures fetes una mica de sal, pebre, l'albergínia a daus, 16 olives kalamata sense pinyol partides per la meitat i 60 g de tahina. Ho integrem.
- Tallem 120 g de formatge tipus feta i els afegim al bol.
- Pintem 1 full de pasta filo amb ghee desfet.
- Posem a un recipient pla de parets no gaire altes el full pintat.
- Pintem un altre full amb ghee i el posem sobre de l'altre full.
- Posem aquest farcit a sobre el recipient on tenim els dos fulls filo i ho estenem.
- Pintem un altre full amb ghee i el dobleguem amb forma de flor posant-t'ho a sobre el farcit que tenim al recipient dins els dos primers fulls filo.. Repetim l'acció amb un altre full.
- Empolsinem per sobre una mica de curri, pebre i escates de sal.
- Ho enfornem a 180º durant 15 minuts.
- Un cop fet, ja ho podem servir.