Papas arrugadas amb mojo

  • Programa:
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    +Obre

    La patata ens proporciona energia de forma gradual. En podem menjar 3 o 4 vegades a la setmana.

INGREDIENTS

  • 5 patates del bufet netes amb pell

    150 g de sal grossa

    suc de llimona

    romaní

    farigola

     

    per al mojo picón

    6 alls 

    1 bitxo fresc

    1 cullerada de comí

    1 cullerada de pebre vermell de la Vera

    oli d'oliva verge extra

    vinagre Chardonnay

    1 polsim de sal

    ametlles crues

    1 torrada de pa de pagès 

     

    per al mojo verd

    mig manat de coriandre

    mig pebrot verd italià

    1 gra d'all

    oli d'oliva verge extra

    vinagre Chardonnay

    una cullerada de postres de comí

    aigua

    sal

PREPARACIÓ

Rentem les patates, les deixem en una cassola amb aigua mineral freda, fins que quedin cobertes.

Hi afegim una base de sal grossa i un raig de suc de llimona.

Deixem que bulli 13 minuts, aproximadament.

 

Per fer el mojo picón

 En un morter, aixafem els alls sense germinat i escaldats.

 Hi afegim el bitxo, les ametlles, el comí, el pebre, el pebre verd de la Vera, un raig de vinagre Chardonnay, una mica de sal i ho anem aixafant

 Ho deixem tapat, reposant a la nevera, un dia sencer.

L'endemà, ho hem de batre amb el túrmix amb el pa i l'oli 

 

Per fer el mojo verd

 Agafem tots els ingredients (el pebrot verd, el coriandre, el gra d'all, el comí, un polsim de sal, un raig d'oli, un altre de vinagre i un d'aigua) i ho triturem.

 

Ho servim amb les patates tallades i les dues salses.