Oliaigua menorquí

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli d'oliva verge extra és un aliment imprescindible. És ric en àcids grassos monoinsaturats, uns greixos essencials per a l'organisme que fomenten una bona salut cardiovascularAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 6 tomàquets de pera

    1 ceba de Figueres

    1 pebrot vermell

    1 pebrot verd

    1 gra d'all

    Pa de sègol

    Pebre vermell dolç

    Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Comencem la recepta per la part de l'oli. En posem 150 ml a escalfar en una cassola.
  2. Tallem la ceba en juliana i després l'afegim a la cassola. Hi tirem un pessic de sal.
  3. Laminem el gra d'all i el tirem a la cassola quan el contingut hagi recuperat la temperatura després d'afegir-hi la ceba.
  4. S'ha de coure a foc lent uns 4 minuts.
  5. Netejarem els pebrots: en traiem les llavors i la part blanca. 
  6. Tallem els pebrots en bastonets (d'entre 0,5 i un centímetre d'ample i uns tres de llargada, aproximadament)
  7. Afegim els bastonets de pebrot i salem.
  8. Els tomàquets de pera els tallem a "concassé": Tallem els tomàquets per la meitat i en fem dauets petits.
  9. Tirem els dauets de tomàquet a la cassola, salem i remenem.
  10. També hi posarem una culleradeta de pebre vermell dolç, un polsim de pebre negre i un pessic de sal.
  11. Hi afegim 500 ml d'aigua i deixem que el menjar es vagi coent.
  12. Mentre s'acaba de coure l'oliaigua, feu una torrada de pa. Per exemple amb pa de sègol. Poseu-lo en una planxa amb una mica d'oli.
  13. Quan a la superfície de l'aigua fa bromera, apagueu el foc i amb l'escalfor residual s'acabarà de coure.
  14. Serviu l'oliaigua calent amb la torrada al costat.
Anar al contingut