Llom de porc senglar amb salsa de pernil

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Albert Formentí
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alàs, Alas i Cerc

INGREDIENTS

  • 3/4 de kg de llom de porc senglar
  • 60 g de cansalada viada ibèrica
  • 100 g de fruita vermella
  • 100 g de pernil ibèric
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 3 grans d'all
  • 1 tassa de fons de carn
  • oli, sal, sucre
  • -2 nous de mantega
  • pebre negre
  • ramet d'herbes

PREPARACIÓ

Per començar, emboliqueu el llom de porc amb la cansalada ibèrica, salpebreu-lo i fregiu-lo en una paella amb una mica d'oli.

Per fer la salsa de pernil, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu la pastanaga, el porro, la ceba i els alls, tot tallat a daus.

Quan estiguin daurats, afegiu-hi el pernil ibèric tallat a daus i el ramet d'herbes, deixeu-ho sofregir 5 minuts més, poseu-hi el fons de carn i deixeu-ho coure.

A continuació, passeu-ho pel colador xinès, poseu la salsa en un cassó, rectifiqueu de sal, afegiu-hi una mica de mantega i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts més.

Tot seguit, en una paella amb una mica de mantega i sucre, salteu els fruits vermells.

I ja per acabar, emplateu el llom tallat a làmines, salseu-ho amb la salsa de pernil i poseu-hi al voltant els fruits vermells.