Guatlles amb castanyes

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    8 guatlles

    16 castanyes

    32 cebetes

    2 l de brou de gallina

    2 bitxos

    1 got de vi ranci

    1 got de vermut blanc sec

    3 preses de xocolata del 90% de cacau

    Api

    Boles de ginebró

    Sajolida

    Anís estrellat

    Llard

    Sal

    Pebre negre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Comprovem que les 8 guatlles que tenim previstes cuinar estiguin ben desplomades. Si no ho estiguessin, en cremarem les plomes amb un bufador.
  2. Posem 32 cebetes en un bol amb aigua.
  3. Rentem les guatlles amb aigua i les eixuguem amb paper absorbent.
  4. Salpebrem les guatlles.
  5. Pelem les cebetes, amb paciència.
  6. Posem un pot amb aigua al foc i la fem bullir.
  7. Posem al foc un pot amb 2 litres de brou de gallina i l'escalfem.
  8. Tallem a la microbrunesa una branca d'api neta.
  9. Fem un tall transversal a 16 castanyes.
  10. Escaldem les castanyes amb aigua calenta i un cop d'aigua freda.
  11. Les pelem (amb més paciència, encara) i les reservem.
  12. Posem una cassola al foc amb dues cullerades de llard, un raig d'oli OVE, l'api tallat i les cebetes pelades.
  13. Ho enrossim tot.
  14. Recuperem les cebetes de la cassola.
  15. Hi afegim les guatlles i les enrossim.
  16. Ho desglacem amb un got de vi ranci i un got de vermut blanc sec.
  17. Hi afegim unes quantes boletes de ginebró, sajolida, anís estrellat i dos bitxos.
  18. Ho integrem tot.
  19. Afegim el brou a la cassola.
  20. Ho coem tot ben tapat i a foc baix –que faci xup-xup- durant 45 minuts.
  21. Anem vigilant la cassola i desescumant-ho, si cal.
  22. Passats els 45 minuts, hi afegim les castanyes, les cebetes i 4 preses de xocolata (90% cacau).
  23. Ho coem tot plegat durant 15 minuts, destapat.
  24. Emplatem cada ració de guatlles amb castanyes, cebetes i salsa.
Anar al contingut