La seva ceba

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Saltó
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ble, Igualada

INGREDIENTS

  • 4 cebes de l'Anoia (mitjanes)
  • 200 g de bacallà
  • 1/2 l de llet
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 manat de cerfull
  • oli d'alls Per a la salsa romesco:
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 nyores
  • 10 g d'ametlles
  • 10 g de nous
  • 10 g de pinyons
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 1 copa de vinagre de Xerès
  • sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Emboliqueu les cebes i els alls amb paper d'alumini i escaliveu-los al forn durant 60 minuts. Escaliveu també 3 tomàquets, però només 15 minuts.
Mentrestant, aprofiteu per confitar el bacallà en un pot amb llet calenta. Deixeu-ho al foc uns 10 minuts (heu de tenir en compte que la llet no ha de bullir). Un cop tingueu el bacallà confitat, poseu-lo al pot de la batedora per començar a preparar la brandada. Afegiu-hi l'oli d'alls (fet amb alls i gira-sol a foc lent, a 80 graus i durant 3 hores). Tritureu-ho i reserveu-ho. A continuació, feu el romesco triturant les nous, les ametlles, els pinyons, les nyores, el tomàquet escalivat, dos alls, oli d'oliva i vinagre de Xerès. Buideu les cebes amb una cullereta de cafè i farciu-les amb la brandada, amb l'ajuda d'una mànega pastissera. Feu un llit de salsa romesco en una cassoleta de fang i col.loqueu-hi les cebes. Gratineu-ho uns 5 minuts al forn. Ja per acabar, serviu les cebes amb la salsa romesco, amaniu-les amb un raig d'oli d'oliva i decoreu el plat amb cerfull.