Kebbe (Croquetes de búrgul farcides) - Síria
- Programa: Karakia
- Cuina: Hani Sarkis, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la massa:
- 1 kg de carn (preferiblement de be i sense greix)
- 1 kg de búrgul
- 1 o 2 cebes
- 1 cullerada de fulful bhar
- aigua
- sal
- Per al farciment:
- 6 cebes mitjanes
- 1/2 kg de carn picada
- 150 g de pinyons
- 1 cullerada de fulful bhar
- 1 cullerada de summak
- nou moscada
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Comenceu preparant la massa: esbandiu el búrgul i deixeu-lo estovar una estona en un bol amb aigua. Després, aneu agafant-ne grapats i espremeu-lo amb les dues mans; poseu-lo en un bol de mida grossa, en què després incorporareu la resta dels ingredients que formen la massa.
Passeu per la picadora la carn i la ceba alhora; això farà que se us barregi uniformement.
Afegiu el búrgul estovat i les espècies a la carn picada i torneu-ho a passar tot per la picadora un parell de vegades.
Després prepareu el farciment. En una paella amb oli d'oliva daureu-hi els pinyons i reserveu-los.
En la mateixa paella, sofregiu-hi primer la ceba picada i després, la carn picada durant uns10 minuts, sense parar de remenar. Condimenteu-ho amb les espècies i afegiu-hi els pinyons.
Després, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
Dividiu la massa en porcions, més o menys de la mida d'un ou.
Per donar forma als kebbe, agafeu una porció de massa amb una mà, arrodoniu-la i després i introduïu-hi un dit de l'altra mà de mica en mica, mentre aneu fent girar la massa.
Continueu fent aquest moviment giratori mentre li aneu donant una forma arrodonida i una mica allargada. Heu de seguir prement amb els dits fins que us quedi una mena de croqueta allargada i buida de dins. La vostra habilitat quedarà demostrada si aconseguiu donar forma als kebbe i que tinguin un gruix de mig centímetre.
Ara només us queda omplir els kebbe amb el farciment que teniu reservat i tancar-los, seguint el mateix procediment d'abans: anar fent girar cada croqueta mentre li aneu donant forma per tancar-la.
Fregiu els kebbe en oli d'oliva fins que us quedin torrats i serviu-los acompanyats, per exemple, amb una bona amanida refrescant.
Passeu per la picadora la carn i la ceba alhora; això farà que se us barregi uniformement.
Afegiu el búrgul estovat i les espècies a la carn picada i torneu-ho a passar tot per la picadora un parell de vegades.
Després prepareu el farciment. En una paella amb oli d'oliva daureu-hi els pinyons i reserveu-los.
En la mateixa paella, sofregiu-hi primer la ceba picada i després, la carn picada durant uns10 minuts, sense parar de remenar. Condimenteu-ho amb les espècies i afegiu-hi els pinyons.
Després, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
Dividiu la massa en porcions, més o menys de la mida d'un ou.
Per donar forma als kebbe, agafeu una porció de massa amb una mà, arrodoniu-la i després i introduïu-hi un dit de l'altra mà de mica en mica, mentre aneu fent girar la massa.
Continueu fent aquest moviment giratori mentre li aneu donant una forma arrodonida i una mica allargada. Heu de seguir prement amb els dits fins que us quedi una mena de croqueta allargada i buida de dins. La vostra habilitat quedarà demostrada si aconseguiu donar forma als kebbe i que tinguin un gruix de mig centímetre.
Ara només us queda omplir els kebbe amb el farciment que teniu reservat i tancar-los, seguint el mateix procediment d'abans: anar fent girar cada croqueta mentre li aneu donant forma per tancar-la.
Fregiu els kebbe en oli d'oliva fins que us quedin torrats i serviu-los acompanyats, per exemple, amb una bona amanida refrescant.