Gaspatxo amb remolatxa

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments anomenats antocianines, amb un potent efecte antioxidant que ens ajuda a combatre els radicals lliures.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de remolatxa cuita  

    300 g de tomàquet  

    50 g de sucre   

    50 g de ceba  

    50 g de pebrot verd  

    40 g de pinyons  

    120 ml de vinagre de poma   

    100 ml d'aigua   

    50 ml d'oli OVE   

    1 cogombre   

    1 gra d'all  

    1 burrata  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Preparem l'envinagrat per al cogombre. En un pot hi posarem 100 ml d'aigua, 100 ml de vinagre de poma, 50 g de sucre i sal. L'escalfarem fins que sigui homogeni i després el deixem temperar.  
  2. Tallem a tires mig cogombre. Després el submergim en el líquid temperat i l'hi deixem confitar.  
  3. Preparem el gaspatxo amb 400 g de remolatxa cuita, 300 g de tomàquet, l'altre mig cogombre, 50 g de ceba, 50 g de pebrot verd i 1 gra d'all. Ho tallem tot i ho posem al got americà. Ho triturem fins que n'obtinguem una textura fina i ho colem.  
  4. Ho tornem a posar al got americà amb 50 ml d'oli d'oliva, 20 ml de vinagre i sal. Ho emulsionem i ho reservem.  
  5. Torrem 40 g de pinyons en una paella fins que agafin color. Ho reservem.  
  6. Tallem una burrata a trossos. La reservem en un escorredor.  
  7. Ho emplatem posant en un bol el gaspatxo, la burrata tallada, el confitat de cogombre que haurem assecat amb un paper absorbent, els pinyons i un raig d'oli. 
Anar al contingut