Filet de godall amb fruita del bosc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Tomàs Serveto
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Taula, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de filet de godall
  • 100 g de fruita del bosc (grosella, maduixa, gerd, móra, etc)
  • 100 g de sucre
  • 1 copa de brandi
  • 1 got de vi negre
  • 1 tassa de fons de vedella
  • 300 g de patates noves
  • sal, pebre, mantega i oli d'oliva
  • 1 manat de marduix fresc
  • 1 gra d'all

PREPARACIÓ

Escalfeu una paella i tireu-hi oli d'oliva i un gra d'all sense pelar i aixafat. Quan l'all hagi agafat color, salpebreu els filets de godall (de porc) i fregiu-los.
No han de quedar gaire cuits. Coeu les patates, senceres i sense pelar, al forn uns 20 o 30 minuts a 150 graus. Un cop saltada la carn, retireu-la del foc i feu servir la mateixa paella per a fer-hi un caramel. Tireu-hi sucre, i quan hagi agafat color, incorporeu-hi la fruita del bosc i flamegeu-la amb brandi. Després poseu-hi el vi negre i deixeu-lo reduir. A continuació, aboqueu-hi el brou concentrat de vedella i verdures i feu-ho reduir uns 5 minuts més. Lligueu la salsa amb mantega i incorporeu-hi els filets de godall. Uns minuts després, ja tindreu el plat acabat. Serviu els filets amb les patates aromatitzades amb oli de marduix i amb la salsa, ben reduïda. Decoreu el plat amb unes branquetes de marduix.